nicole74 a scris:
El nu are dreptul sa-mi justifice cum a calculat acele cote, chiar daca au trecut cele 10 zile?? El a recunoscu ca a trecut o persoana in plus, dar ținând cont ca nimeni nu putea sa-i conteste in termenul de 10 zile el a mers inainte. Este legal ca el sa taie chitanțe fără sa încaseze banii?? El la încasarea întreținerii tăia chitanță si o ducea din propria inițiativă la locul de munca al cumnatei mele, cerându-i banii. Este legal acest procedeu??? Tin sa pecizez faptul ca in ultimi 35 de ani nu s-a făcut o ședință de bloc, nu avem un președinte ales legal, iar asociația nu este cu cod fiscal. Cum as putea sa ma protejez ținând cont ca vine iarna si întreținerea este mai mare? Eu i-a comunicat ca vrem sa montam repartitoare de căldură, iar el a spus ca nu este de acord, pentru ca "i se strica blocul" dar daca vrem, putem sa ne punem centrala.
Daca imi pun centrala si nu-i dau drumul, sau imi pun repartitoare si le închid, sau le folosesc la minim, nu este acelas lucru??
Sper sa am un răspuns cat mai complet.
Va multumesc
Art 10 din L nr 230/2007 Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces,la cerere la orice document al acesteia
Legiutorul a prevazut dreptul in favoarea proprietarului ca acesta sa poata fi informat si sa aiba dreptul sa solicite si sa aiba acces la orice document al asociatiei de propretari,
In speta dvs situatia este aparte deoarece dvs nu sunteti in tara respectiv nu puteti sa beneficiati personal de prevederile legii
In situatia in care dvs ati informat oficial asociatia de proprietari ca in apartament nu locuieste nimeni,impunerea unei persoane constituie abuz
Procedura cu chitanta ,in final este corecta si in avantajul dvs in conditiile in care administratorul facea efortul si se deplasa pana la serviciul rudei dvs
Aspectele precizate referitor la neconvocare aduare generala,lipsa presedinte legal ales sunt importante,dar pot fi solutionate numai in tara prin interes si efort constructiv si cu alti proprietari din imobil,eventual si prin implicarea seviciului specializat din primarie
Problema cu montarea de repartitoare de cost consta in obligatia a exista la moemnetul cererii interesul majoritatii proprietarilor neputand fi montate repartitoare de cost la un singur proprietar
Pentru debransare si montare centrala termica este necesar sa parcurgeti etapele si procedura obtinerii acordului vecinilor,exprimat in adunarea generala ,acordul furnizorului de utilitati,