avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare teren

In cazul in care o persoana fizica a vandut un teren (s-a incheiat contractul de vanzare-cumparare la un notariat,s-au platit la notariat taxele calculate) trebuie sa declare la Finante venitul obtinut si sa plateasca impozit sau cum trebuie sa procedeze,ce trebuie sa faca?
Cel mai recent răspuns: zzz_444 , utilizator 19:54, 26 Ianuarie 2009
Nu, impozitul datorat pentru transmiterea dreptului de proprietate asupra unui imobil, este retinut de catre notar odata cu perfectarea contractului de vanzare-cumparare, deci daca ati achitat la notar toate taxele, acestea includ si impozitul, notarul ar fi trebuit sa va informeze sub acest aspect.


Av. Gheorghe Alexandru
Am platit tot ce mi-a calculat atunci notarul.Eu n-am mai intrebat daca trebuie sa platesc si alte taxe si nici el nu mi-a atras atentia aspura acestui aspect.Ulterior m-am gandit eu la treaba asta si de aceea am venit cu aceasta intrebare.
Multumesc.
aveti obligatia ca in termen de 15 zile de la dobandirea imobilului sa-l declarati la primarie chiar daca impozitul pe tranzactie s-a retinut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare imobil artistry artistry Buna ziua. Am o casa de vanzare iar cumparatorul este cetatean roman cu domiciuliul stabil in Germania de cca.15 ani. Ce documente trebuie sa prezinte la ... (vezi toată discuția)
Antecontract sau direct act de vanzare cumparare margaritar26 margaritar26 Ce este mai sigur un antecontract urmat de o hotarare judecatoreasca tinand loc de contract vanzare cumparare sau direct la notar pt contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Cedare casa catre o alta persoana vionut vionut Buna ziua, Am si eu o intrebare. Am 30 de ani si detin un imobil (casa) cu acte de proprietate. Imobilul nu este ipotecat, nu este sub niciun litigiu etc etc. ... (vezi toată discuția)