avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am nevoie de putin ajutor ! multumesc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am nevoie de putin ajutor ! multumesc

Buna ziua !
Anul trecut am imprumutat niste bani de la o persoana fizica si am girat cu un teren si autorizatia de constructie (deoarece casa era in constructie) la o dobanda colosala pentru un an de zile. Dobanda am platit (bineinteles fara nici un act care sa ateste acest lucru) dar banii nu am reusit sa ii inapoiez. Acum persoana respectiva a mers la un executor judecatoresc si au intocmit procedurile de vanzare prin ipoteca. Noi oricum avem casa la vanzare pentru ca vrem sa inapoiem banii, dar ei au evaluat-o la mai putin de jumatate din pretul zonei.
Ce putem face ? Se poate amana acest procedeu sa o putem vinde noi ? Pot vinde casa la licitatie daca nu exista acte de proprietate decat pentru teren ?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 17:49, 6 Octombrie 2012
Respectivii au evaluat-o în batjocură la mai putin de jumatate din pretul zonei pt. ca s-o poată valorifica mai repede.Dvs. depuneţi O contestaţie la executare şi privind batjocura de preţ.Nu înţeleg de ce nu aveţi act de proprietate pe casă ?! Ei cum o vând fără acte de proprietate ?

Multumesc pentru raspuns.
Acte de proprietate nu avem decat pentru pamant, deoarece casa nu este terminata in totalitate si de aceea nu s-a facut intabularea.
Vom depune luni o contestatie.
am înțeles.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare proprietate ipotecata Byta02 Byta02 buna seara, doresc sa achizitionez o proprietate ,dar pamantul este ipotecat la o banca iar casa pusa drep garantie (la un inprumut) la o societate ... (vezi toată discuția)
Casa construita pe teren fara act de proprietate prostimea prostimea Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Pe scurt situatie e cam asa. Cumnatul meu a promis ca le construieste o casa in valoare de 800 milioane parintilor ... (vezi toată discuția)
Hot.jud. ce tine loc de act vz.-cump. datacom datacom am imprumutat bani de la \"cineva\" si am facut o promisiune de vz.nu am inapoiat banii,au actionat in instanta si au hot.jud.ce tine loc de act vz.-cump.din ... (vezi toată discuția)