avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Luare in spatiu un cetatean din Republica Moldova
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Luare in spatiu un cetatean din Republica Moldova

Vreau sa iau o pers in spatiu din rep. moldova ptr a avea C.I in Ro
- ce demers trebuie sa urmez... din cate am citit trebuie sa fac o invitatie prin notariat, sa fac dovada spatiului de locuit
- de la ambasada respectivul obtine o carte provizorie
- pe mine ma intereseaza sa stiu cam cat ar dura toata procedura si cat ar fi valabila ace carte provizorie
Si daca ma poate ajuta cineva cu informatii concrete i-as multumi anticipat!
:offtopic:
Nu mai este o afacere sigura asta cu actele moldovenilor, s-au inasprit metodele de verificare a veridicitatii declaratiei de consimtamant a proprietarului spatiului iar amenzile sunt foarte mari. Nu o luati in nume personal, va rog, e doar o informatie care poate fi utila (si) altora.

On topic
Are cetatenie romana? Pentru ca scrieti de invitatie; asta ar insemna ca nu are cetatenia romana iar in invitatie va luati niste angajamente:

...subsemnatul mă oblig să acopăr cheltuielile legate de intreţinerea lui (cazare, hrană, asistenţă medicală, bilet de transport, etc.), precum şi cheltuielile privind remiterea în tara sa de domiciliu. Dau această declaraţie pentru a fi folosită în faţa autorităţilor interesate.

Sunteti dispus?
Nu are cetatenie romana, ii trebuie ptr a putea fi cetatean european ptr a lucra In afara tarii!
Cum as putea rezolva? Asta legate de angajamente nu ar fi o problema, spatiu de locuit si restul sunt in regula(adica daca va fi nevoie de ceva si-ar putea plati singur tot ce este necesar, doar nu trebuie sa dovedesc eu ca dispun de bani ptr ai asigura bilet de trasport si restul)
Care pasi trebuie sa ii urmez ptr a avea reusita?
Pentru a avea drepturile cetatenilor UE trebuie sa aiba cetatenia romana, un permis de sedere in Romania nu ii da drepturile pe care le doreste deci nu il puteti ajuta, in opinia mea, decat daca solicita permis de sedere pentru munca sau studii.

De ce nu isi depune actele pentru redobandirea cetateniei romane...?
Nu uitati ca si aceste redobandiri / dobandiri de cetatenie sunt drastic verificare de cei de la Oficiul de Imigrari, de aceea nu va indic sa va complicati viata inutil. In urma controalelor se poate dovedi foarte usor ca ati efectuat doar niste formalitati fara ca cetateanul moldovean, devenit roman sa locuiasca efectiv la adresa dvs. Nu se merita pentru niscaiva banuti sa riscati un dosar penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sot cetatean roman, sotia cetatean moldovean aceasta fiind si insarcinata julian_b julian_b Eu sunt cetatean roman cu permis de sedere in Rep Moldova in scopul muncii. Sotia mea este cetatean al Rep Moldova si in prezent aceasta este insarcinata, ne ... (vezi toată discuția)
Cum obtin pasaportul romanesc? mariabedau mariabedau sant cetatean moldovean si mam casatorit recent cu cetatean roman in moldova ce pasi trebuie sa urmez sa obtin pasaport romanesc? (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean roman+cetatean non ue in afara ue AlexandruSandu AlexandruSandu Buna ziua, Am vazut ca au mai fost discutii pe aceasta tema, insa am unele neclaritati si cazul meu e un pic diferit. Eu sunt stabilit de 10 ani in ... (vezi toată discuția)