avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cum obtin pasaportul romanesc?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cum obtin pasaportul romanesc?

sant cetatean moldovean si mam casatorit recent cu cetatean roman in moldova ce pasi trebuie sa urmez sa obtin pasaport romanesc?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 17:55, 27 Februarie 2015
Puteti solicita pasaport romanesc in judetul din Romania unde aveti domiciliu, dupa ce primiti cetatenia romana.
Pana dobanditi cetatenia romana solicitati permis de sedere pentru reintregirea familiei in Romania, daca il obtineti puteti calatori in UE alaturi de sot.
multumesc mult.mai am o intrebare daca se poate.ce pasi trebuie sa urmez ptr permisul de sedere si ce acte imi trebuiesc ptr acesta si unde anume sa le pot depune?
Actele / documentele se depun la Inspectoratul pentru Imigrari de care apartine sotul (din judetul unde are domiciliul sau din Bucuresti).
Aici e lista:
[ link extern ]
Pentru detalii faceti click pe ce scrie cu albastru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cu cetatean albanez anny-marry anny-marry buna ziua!as vrea sa stiu care sunt pasii si actele necesare ptr o casatorie in romania cu un cetatean albanez.si daca acesta facandu-i domiciliul in romania ... (vezi toată discuția)
Resedinta in romania rodica1983 rodica1983 Buna seara!am si eu o intrebare sora mea este casatorita cu un afgan si inca nu le-a iesit viza!ar vrea sa vina pentru o perioada de 3-4 luni in tara!ce acte ... (vezi toată discuția)
Luare in spatiu un cetatean din republica moldova gargamella gargamella Vreau sa iau o pers in spatiu din rep. moldova ptr a avea C.I in Ro - ce demers trebuie sa urmez... din cate am citit trebuie sa fac o invitatie prin ... (vezi toată discuția)