Buna ziua,
As dori sa vand apartamentul si vreau sa stiu daca situatia de mai jos constitue litigiu pentru imobilul vandut si daca pot vinde apartamentul fara probleme pe viitor.
Detin un apartament intr-un complex cu mai multe blocuri.
In PUD accesul la blocuri este trasat astfel: pe cel mal scurt acces pana la drumul public ( aflat in propietatea exclusiva a celui care a vandut apartamentele si vecin cu noi in bloc in prezent) ca fiind pietonal , iar accesul auto pe un drum din spatele complexului( needificat inca de primarie si nici de constructor )ce trebuia sa faca legatura cu strada paralela cu blocurile .
Pana acum 2 ani accesul pietonal s-a folosit si ca acces auto, cand a fost blocat in urma unei hotarrai jud. si am afalt ca inclusiv propietarul drumului si locuitor in bloc nu poate fosi acel acces de cat pietonal cum e prevazut in PUD. Folosirea auto este doar pt. cei carora le-a dat servitute.
In prezent noi locatarii ne afalm intr-o actiune civila in care cerem servitute vecinului nostru. Acesul a fost deblocat intre timp prin ordonanta presidentiala si obitinerea acordului pt. servitute nu constitue o problema .
Intre timp primaria cauta solutii administrative iar accesul se face pe drumul ce fusese blocat .. potentialii cumparatori avand in prezent acces deplin la imobil.
Va multumesc.
Atata timp cat aceasta servitute este instituita pentru tot fondul construit din care face parte si apt. pe care doriti sa il vindeti nu este o problema a apartmentului dvs. Ea se raporteaza la toti indiferent de apartament. Daca apart. dvs nu este grevat de sarcini el se poate vinde.
Drum de acces
fory
Am cumparat un apartament intrun bloc nou construtit in urma cu un an.Terenul pe care s-a construit blocul a apartinut unui cetatean care detine langa bloc o ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute
vic1
Problema mea este urmatoarea: am construit o casa pe un teren , unde conform PUD-ului am lasat drumul de acces prevazut pe Primarie. Suntem numarul 2 pe strada ... (vezi toată discuția)