avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... impartire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

impartire

bunicii mei au murit si am bagat succesiunea,fiindunul dintre mostenitori..mentionez ca ei au avut 2 baieti si 2 fete,fetele decedand si ramanand copii lor ..acum suntem in total 9 mostenitori..cum se imparte totul?la 4 si apoi partea fetelor la copii sau totul la 9?daca le platesc sulta cine stabileste valoarea?judecatorul sau putem stabili o suma de comun acord?
Cel mai recent răspuns: Alin Gon , Avocat 10:58, 5 Octombrie 2012
Masa succesorala se va imparti in partu parti egale, cate 1/4 pentru fiecare copil al defunctilor. Copiii fetelor decedate vor veni la succesiune in numele mamelor lor la cota aferenta acestora. Spre exemplu dumneavoastra (inteleg ca sunteti unul dintre copii fetelor decedate) veti putea dobandi 1/4(un sfert din intreaga mostenire) daca nu mai aveti si alti frati sau veti imparti aceasta cota cu fratii dumneavoastra daca ei exista. Daca ajungeti la o intelegere cu ceilalti mostenitori in ceea ce priveste impartirea masei succesorale nu este nevoie sa mai deschideti un proces pentru iesirea din indiviziune. Puteri incheia un acord de patraj la notar in care se poate stabili inclusiv plata unei sulte convenite cu ceilalti mostenitori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune viorel_2374 viorel_2374 Buna ziua! M-ar interesa cum as putea rezolva cu succesiunea bunicilor (din partea mamei) care au decedat in anul 1996 ambii.Exista titlu de proprietate pe ... (vezi toată discuția)
Diviziune calibra_1984 calibra_1984 se poate face diviziunea sau succesiunea daca unul din proprietari este in viata? precizez ca bunica mea vrea sa lase averea doar unchiului meu.bunica are 2 ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 15 ani kike kike Tatal meu a decedat in anul 1995.Nu am facut succesiunea pana in prezent.Nu am facut succesiunea nici dupa bunicii paternali .Ce parere aveti;trebuie facute ... (vezi toată discuția)