avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... AMENDA
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

AMENDA

AU TRECUT 6 LUNI DE CAND un politist mi-a intocmit un proces vb cand m-a oprit in trafic si pe care nu l-am semnat si nu l-am luat iar cand mi s-a trimis prin posta nu am fost acasa sa il primesc ce se intampla cu el si cu amenda care e trecuta pe el
Cel mai recent răspuns: valeriuiulian , utilizator 15:46, 6 Octombrie 2012
amenda se trimite la administratia financiara si veti afla despre ea cu ocazia impozitului la casa sau masina.
as vrea sa stiu daca un politist de la rutiera are autoritatea de a da amenzi pt manipulare tahograf si daca da amenda se da pe sofer sau pe firma la care e angajat
Ultima modificare: Vineri, 5 Octombrie 2012
valeriuiulian, utilizator
In situatia expusa procesul verbal va fi redirectionat catre autoritatea fiscala responsabila domiciliului dvs,care o va inregistra la debite in urmarire ,urmand a va fi comunicata fie cu ocazia cand veti solicita diferite servicii sau documente de la autoritatea fiscala ,sau direct prin fluturasul de culoare galbena in anul 2013
valeriuiulian a scris:

as vrea sa stiu daca un politist de la rutiera are autoritatea de a da amenzi pt manipulare tahograf si daca da amenda se da pe sofer sau pe firma la care e angajat

Art.102. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
15. neîndeplinirea obligaţiilor ce îi revin conducătorului de vehicule care efectuează transport public de persoane sau de mărfuri;

probabil aici se incadreaza fapta. conducatorul auto are obligatia de a nu interveni in functionarea unui dispozitiv care asigura urmarirea timpilor de odihna, timpi de care depinde siguranta circulatiei.
nu vad de ce sa raspunda firma ptr minariile angajatilor asa ca amenda trebuie sa o ia soferul si nu firma. nu cred ca cineva de firma va spune vreodata oficial unui angajat sa intervina in functionarea tahografului.
domnule cyan poti sa fii sigur ca tot ce face un sofer este cu aprobarea celui care l-a angajat si cateodata esti strans cu usa sa faci anumite lucruri daca vrei sa ai de lucru pt ca patronul iti da replica ,, la poarta sant destui si daca nu ofaci tu se gaseste cine '' si oricum nu o sa recunoasca niciodata ca el te-a invatat si dupa ce dai de necaz te lasa sa te descurci

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartela tahograf retinuta abuziv titi_35 titi_35 Buna ziua, as avea si eu nevoie de o indrumare.Am lucrat in urma cu 6 luni la o firma de transport.In urma unor neintelegeri cu patronul ,mi-am incetat ... (vezi toată discuția)
Amenda conducere vehicul dotat cu aparatura de inregistrare fara utilizare diagrame tahografice mariamadalinaivanoiu mariamadalinaivanoiu Buna ziua, Tatal meu in varsta de 64 de ani este angajat ca sofer pe o masina care se conduce cu categ C (6.5 t) si transporta materiale de constructii de ... (vezi toată discuția)
Cat timp poti fi retinut de echipajul de la circulatie pentru verificare? alexandruteutisan alexandruteutisan 1)Daca un echipaj de circulatie te opreste in trafic (control de rutina) tu esti in regula din toate puntele de vedere legale Nu este actiune organizata Cat ... (vezi toată discuția)