Sa va expun intai situatia: am un teren si am incheiat un contract de comodat pe o perioada de 5 ani, pana in decembrie 2008 cu o societate care a construit un imobil pe terenul meu. Contractul de comodat nu a mai fost reinnoit, societatea fiind in procedura insolventeti, iar dreptul de folosinta a fost radiat, terenul fiind liber de orice sarcini.
Am invocat accesiunea imobiliara artificiala, actiunea fiind depusa, si am notificat si societatea, reprezentata prin lichidator, atat despre radiere cat si despre actiunea in justitie.
Lichidatorul mai are dreptul sa vanda cladirea ? Ce actiuni pot intreprinde pentru suspendarea licitatiei ( daca sunt posibile evident ) ?
O data cu invocarea accesiunii constructorul, in speta societatea in lichidare, nu devine detentor precar si doar cu un drept de creanta?
...in mod normal contractul de comodat nu-ti da dreptul sa construiesti pe teren...dar ma rog, contractul se interpreteaza in functie de continut si nu in functie de denumirea sa...daca in contract i-ati dat voie sa construiasca si a obtinut autorizatie pe numele lui nu mai aveti dreptul la cladire...daca nu, puteti invoca accesiunea...