avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzarea unui imobil - actiune in accesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzarea unui imobil - actiune in accesiune

Buna ziua

Sa va expun intai situatia: am un teren si am incheiat un contract de comodat pe o perioada de 5 ani, pana in decembrie 2008 cu o societate care a construit un imobil pe terenul meu. Contractul de comodat nu a mai fost reinnoit, societatea fiind in procedura insolventeti, iar dreptul de folosinta a fost radiat, terenul fiind liber de orice sarcini.
Am invocat accesiunea imobiliara artificiala, actiunea fiind depusa, si am notificat si societatea, reprezentata prin lichidator, atat despre radiere cat si despre actiunea in justitie.
Lichidatorul mai are dreptul sa vanda cladirea ? Ce actiuni pot intreprinde pentru suspendarea licitatiei ( daca sunt posibile evident ) ?
O data cu invocarea accesiunii constructorul, in speta societatea in lichidare, nu devine detentor precar si doar cu un drept de creanta?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 13:35, 25 Ianuarie 2009
...in mod normal contractul de comodat nu-ti da dreptul sa construiesti pe teren...dar ma rog, contractul se interpreteaza in functie de continut si nu in functie de denumirea sa...daca in contract i-ati dat voie sa construiasca si a obtinut autorizatie pe numele lui nu mai aveti dreptul la cladire...daca nu, puteti invoca accesiunea...
Subiectul a fost dezbătut şi răsdezbătut.

www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce fel de interpretare se poate da bucurescu bucurescu buna ziua, vin cu urmatoarea problema : am inchiriat o casa cu 3 camere unei persoane juridice. Acum 2 ani, in anul 2007, respectivul patron a ridicat in ... (vezi toată discuția)
Accesiune imobiliara artificiala - societate in lichidare niky99 niky99 As dori sa ma ajutati cu un raspuns! Este admisibila o actiune in constatarea accesiunii imobiliare a unui imobil construit pe terenul proprietatea mea si ... (vezi toată discuția)
Constructor pe terenul altcuiva. cine e proprietar si cine plateste impozitul? eliza78 eliza78 o societate incheie contract de inchiriere pentru un teren liber de constructii cu o cooperativa. intre timp chiriasul construieste 2 cladiri pe acest ... (vezi toată discuția)