avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Facturi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Facturi

Am un contract de intretinere lift, cu suma fixa in = RON = pe o perioada de 3 ani.
Dupa ceva timp,facturile sunt mai mari , in fiecare luna suma difera, mai mult apare scris pe factura curs EURO ( ? ) si se factureaza in functie de cursul din ziua cand se face factura, acesta fara a avea o conventie in acest sens.
Mentionez ca acest contract a expirat in luna iunie 2012, inca nu s-a semnat un alt contract, acum se negociaza pretul.
Intrebarea mea este daca mai putem sa ne recuperam banii facturati ( si achitati de noi ) in plus fata de contract, ce sanse sunt, si ce pasi trebuie facuti
Multumim
Cel mai recent răspuns: Nica Cornelia , utilizator 20:56, 6 Octombrie 2012
In cazul situatiei prezentate de colega mea @elga 50, va puteti rezerva dreptul de a obtine recuperarea sumelor facturate in plus, doar cu ajutorul instantei.
Greseala este a Dvs. daca ati acceptat la plata facturi cu valoari diferite fata de contract si ati achitat mai mult. Pentru prima factura emisa astfel sa spunem ca aveti o scuza, nu ati observat, dar pentru toate celelalte?
Nica Cornelia a scris:

Am un contract de intretinere lift,....
Mentionez ca acest contract a expirat in luna iunie 2012, inca nu s-a semnat un alt contract, acum se negociaza pretul.
Intrebarea mea este daca mai putem sa ne recuperam banii facturati ( si achitati de noi ) in plus fata de contract, ce sanse sunt, si ce pasi trebuie facuti

Asadar in prezent nu aveti contract.
Negociati noul contract cu atentie. Suma stabilita sa fie clar stipulata. Contractul sa contina conditii modificare, de reziliere, de comun acorde, unilatetral, termene ...
Cu aceasta ocazie partile pot verifica si modul de derulare, de realizare a vechiului contract. Se pot vedea datele la care a crescut valoarea facturii in cei trei ani si in ce baza. Poate au existat atunci anexe la contract, notificari de modificare a pretului, acte aditionale; poate cei 500 ron erau fara TVA in contract iar pe factura trebuie adaugat firesc si TVA-ul; poate initial firma nu era platitoare de TVA si a devenit apoi platitoare de TVA... Discutati cu firma solicitati explicatii mai ales ca acum trebuie sa semnati un contract nou si aveti "mingea la fileu".
Daca se constata ca ati platit sume mai mari fara sa fiti anuntati de modificare tarifelor, poate va intelegeti la compensarea acestor sume pe viitor.
Solicitati o "fisa a clientului" de la serviciul de contabilitate a firmei de lift si acolo aveti filmul tuturor facturilor si-al tuturor platilor, poate si baza legala la explicatiile consemnate in acea fisa.
Daca totusi schimbarea tarifelor s-a realizat legal (asociatia a stiut, a acceptat...), nu mai puteti recupera nimic mai ales ca platind ati fost implicit de acord cu factura si-ati acceptat-o.
Va multumesc pentru clarificarile si sfaturile date. Eu am preluat asociatia recent, contractul vechi s-a incheiat in luna iunie 2012 si acum incerc sa obtin un nou contract mai avantajos tinand cont de " abuzurile " gasite in vechiul contract, nu exista nici o anexa de modificare a pretului, astept sa hotareasca Comitetul asociatiei ce se v-a face mai departe pentru recuperarea sumelor facturate in plus. Multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere antecontract apartament cu penalitati ContSters100018 ContSters100018 Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare pentru o garsoniera intr-un complex nou. Datorita crizei nu mai pot sa-l achit si de comun acord cu ... (vezi toată discuția)
Pretul serviciului de exploatare a repartitoarelor de costuri sacalul09 sacalul09 Azi am primit un act aditional de la Ista Romania SRL, punct de lucru Ploiesti(firma care citeste si calculeaza repartizarea energiei termice) prin care ma ... (vezi toată discuția)
Sanse castig dare in judecata digi romania (rcs-rds) gina2610 gina2610 Buna, as dori sa stiu ce sanse am sa castig daca doresc sa dau in judecata firma Digi pe motiv ca au modificat tarifele contractuale incepand cu 01 martie 2019 ... (vezi toată discuția)