Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare pentru o garsoniera intr-un complex nou. Datorita crizei nu mai pot sa-l achit si de comun acord cu dezvoltatorul am hotarat sa reziliem contractul cu retinerea a 30%din suma achitata,dar aici intervine o problema
Pretul garsonierei este de 91.000e +tva din care eu am achitat diferite procente in rate in lei la cursul zilei respective, pana acum platind 50% din pret in lei la cursul zilei respective EX ( 10%*91000E*35000Ron/Eur)+TVA
eu sunt de acord sa mi se retina 30% din suma achitata aprox 54000e-30% , insa ei socotesc la suma achitata in lei si nu la procentul din euro
Ce parere aveti eu cred ca tb sa foloseasca aceesi formula ca si la plata
( 50%*91000E* cursul zilei respective)+TVA-30%Penaltatile adica sa mi restituie 39000e lacursul zilei in care se emite factura de plata.
Ei invoca codul fiscal ca platesc in lei din suma primita caci suma primita era in lei dar reprezenta un procent dint-o suma in Euro, iar eu invoc contractul deorece toate sumele sunt in euro la cursul zilei iar sumele platite reprezinta procente dintr-o suma in euro la o anumita data.
Va multumesc
ontractul reprezintqa legea partilor iar dac penalitatuile nu sunt prevazute in contract in lei se intelege ca au acelasi regim juridic ca si celelalte sume prevazute in contract
Calculul mi se pare corect . Dvs nu trebuie sa uitati ca , indiferent ca plata s-a facut in euro, pentru viramentul bancar dezvoltatorul a trebuit sa faca schimbul valutar din euro in RON .
Parerea mea este sa acceptati fiindca sunt multi altii ca si dvs care si-au pierdut avansurile INTEGRAL!!B-)
Perfect deacord cu @Mihai Grigore, chiar daca contractul este legea partiilor, dv. acum pentru rezilierea acestui contract o sa incheiati un act aditional care il modifica tot dupa vointa partilor, daca dv. nu aveti in contract detailiata procedura de calcul in cazul sumelor returnate prin reziliere, atunci aceasta procedura se va negocia cu dezvoltatorul .......