avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de inchiriere

Buna ziua,

Am un apartament mobilat de 2 camere pe care vreau sa-l inchiriez la niste studenti pe 6 luni.
Am inteles ca trebuie sa fac un contract la Administratia Financiara. Am lyuat modelul de pe internet.
Intrebari:
- Mai pot adauga in acest contract si alte clauze in afara de cele din model?
- Trebuie sa fac contract si la notar?
- Pot sa le fac chiriasilor viza de flotant pe 6 luni?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 11:14, 7 Octombrie 2012
Cu viza, sau fara viza de flotant, daca chiariasul nu doreste sa paraseasca imobilul la expirarea contractului de inchiriere, se ajunge tot la actiune in instanta, de evacuare. Cred ca la acest lucru se referea utilizatorul respectiv cand v-a spus de dificultati.
Daca este inregistrat la AFP procedura de evacuare este mai usoara, se merge doar la executorul judecatoresc si se cere doar investirea contractului (care e titlu executoriu) cu formula executorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza flotant-dpdv proprietar picai picai Buna, am un chirias, contract nou. L-am inregistrat la Ad.Financiara. Am gasit pe net [EDITAT] textul: Actele necesare obtinerii vize de flotant Cerere ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere(de mana) skyclear skyclear Buna ziua, Am convenit un contract de inchiriere(tipizat de pe internet) completat de mana in 2 exemplare intre mine si posibilul chirias. Acest act nu este ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant ilal ilal Doresc sa inchiriez un apartament, iar viitorii chiriasi au nevoie de viza de flotant. Din cate stiu, viza de flotant se acorda pe o perioada limitata, de ... (vezi toată discuția)