avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Scutire taxa judiciara , timbru-proces
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Scutire taxa judiciara , timbru-proces

Buna dimineata !
Va rog sa-mi spuneti daca pot fi scutita de taxa judiciara ( 743 lei ) +timbru judiciar ( 5 RON ) in cazul unui proces civil , fond daune ( 1.0000 ) ,tinand cont ca impotriva aceleeasi persoane exista si un dosar penal , amanat deocamdata , pentru aceeasi cauza , violare corespondenta. In ambele cazuri n-am solicitat ca faptuitorul sa suporte si cheltuielile de judecata. Banuiesc ca daca nu voi depune pe 28.01 ( procesul civil e pe 29 ) instanta imi va anula cererea ca netimbrata, Stiu ca scutiri , esalonari se fac in cazul demonstrarii unor venituri insuficiente. Si nu pot demonstra cu asta.
Multumesc.=D>
Cel mai recent răspuns: ietam , utilizator 11:38, 25 Ianuarie 2009
Dupa cum ati constatat singur(a), scutiri la plata taxelor de timbru se pot acorda doar in anumite cazuri cu privire la veniturile obtinute de justitiabil, astffel incat, daca doriti continuarea procesului, va trebui sa achitati taaxele aferente; in cazul in care veti castiga litigiul, instanta va obliga pe parat la plata tuturor cheltuielilor de judecata, inclusiv cele suportate cu titlu de taxa de timbru si timbru judiciar.
In cazul in care nu veti achita taxa de timbru, instanta va anula cererea ca netimbrata, insa dvs. veti putea sa va constituiti parte civila in precesul penal ( asta daca acea plangere va fi inaintata de procuror in instanta si va exista un poces penal).
Multumesc ptr. lamuriri. Exista si procesul penal ( termen 19 .02 ) , v-am spus ca faptuitorul a cerut amanare ptr. angajare avocat . Aveti dreptate , m-a mai sfatuit cineva ca in procesul penal sa ma constitui parte civila . Problema e ca in penal eu fac plangere impotriva rezolutiei procurorului de netrimitere in judecata si cunoasteti reticenta dumnealor, cand e vorba de asa ceva. Cred ca trebuie sa achit taxele acestea , fiindca sigur voi avea castig de cauza si atunci recuperez si cheltuielile de judecata , asa cum ati precizat si dvs. Insa , as vrea sa stiu cum e si cu partea civila in penal. Bun , ma prezint pe 19 si spun instantei ca ma constui parte civila si...fac formulare in scris , adaug atunci la dosar sau spun la derularea procesului? Mii de multumiri !=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proba cu interogatoriul ietam ietam Buna ziua , Imi puteti spune , va rog , in caz de mi se anuleaza o actiune civila ( pentru ca n-am platit taxa judiciara si nici timbrul , din motive ... (vezi toată discuția)
Neprezentare proces tanis tanis Ce se intampla daca fratele meu nu se poate prezenta la primul termen la un proces civil intentat de catre el si nu a platit nici taxa de 12 lei si timbrul ... (vezi toată discuția)
Termen de judecata in vederea achitarii taxei de timbru romex romex Stimati domni , Va rog sa ma lamuriti intr-o problema : - va rog sa-mi spuneti daca o instanta judecatoreasca a dat un termen pentru plata taxei de timbru ... (vezi toată discuția)