avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proba cu interogatoriul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proba cu interogatoriul

Buna ziua ,
Imi puteti spune , va rog , in caz de mi se anuleaza o actiune civila ( pentru ca n-am platit taxa judiciara si nici timbrul , din motive pecuniare ) , pot sa mai formulez o cerere de chemare in judecata , folosind proba cu interogatoriul , de care sunt mai sigura ?Si in acst caz trebuie sa platesc aceleasi taxe? Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Ianuarie 2009
ietam, utilizator
Cel mai recent răspuns: ietam , utilizator 19:19, 28 Ianuarie 2009
Daca se anuleaza o actiune ca netimbrata puteti formula o alta cerere ce chemare in judecata. Taxa de timbru si timbru judiciar nu se stabilesc in functie de probele propuse ci in functie de obiectul cererii.Din cate am inteles daca formulati o alta cerere va trebui sa achitati taxa de timbru, in caz contrar se va anula ca netimbrata. Precizati va rog obiectul cererii dumneavoasta.
anularea actiunii ca netimbrata nu va impiedica sa formulati o alta cu acelasi obiect . conditia e sa o timbrati. Binenteles ca in functie de obiectul cererii si probele ce le veti administra puteti sa mergeti pe proceduri speciale sau pe calea dreptului comun. Valoarea taxelor de timbru poate suferi modificari substantiale
Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Obiectul cererii il constituie pretentia ca faptuitorul ( persoana care mi-a violat corespondenta , facand-o publica apoi ) sa-mi plateasca daune materiale si morale in valoare de 1.0000 de lei . La prima infatisare reclamatul a cerut amanare pentru a-si angaja aparare si tot atunci instanta mi-a pus in vedere sa platesc taxa + timbru=800 lei. Am inteles ca pot formula o alta cerere cu acelasi obiect , folosind calea dreptului comun sau proceduri speciale , asa cum precizeaza d-l consilier septimiubujg. Inca o data , va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

timbrare insuficientă- consecinte in cazul neplatii diferentei solicitate parisor parisor Buna ziua! Discutam despre o succesiune care este la al 6-lea termen. Judecatorul a stabilit ca timbrarea nu a fost facuta pe toata masa partajabila si a ... (vezi toată discuția)
Cerere anulata ca netimbrata, hotarare nerecurata etc etc Buna seara, Am avut un proces de iesire din indiviziune, a fost o singura infatisare la care am luat parte ambele parti, iar reclamanul nu a platit taxele ce ... (vezi toată discuția)
Neplata taxa timbru parat- consecinte? ilenuta1963 ilenuta1963 Daca piritul nu va plati taxa judiciara de timbru ( restanta) stabilita de instanta , ce se intimpla ? (vezi toată discuția)