Ma judec cu un cetatean pe un teren ce a apartinut parintilor mei. Ei au un act vanzare-cumparare emis in 1955. Celalalt cetatean are numai un proces verbal de punere in posesie dupalegea 18/1991.
Nu se pune problema "cine are intaietate in fata unui judecator", ci probele care se aduc in sustinerea apararilor. In mod normal , contractul de vanzare - cumparare ar avea intaietate, dar conteaza si ce a sta la baza emiterii procesului verbal de punere in posesie in conformitate cu prevederile legii 18/1991.
procesul verbal de punere in posesie se intemeiaza pe o procedura care presupune verificarea temeiniciei dreptului celui care este pus in posesie. Incercati sa nu plecati de la premisa ca toata lumea fura. Judecatorul stie f bine ce face iar deasupra lui mai sunt doua instante care il vor verifica.
Inarmati-va cu un avocat bun si cu rabdare si dc aveti dreptate SI PROBE ...veti castiga!
Succes!
Aveti grija:
- in ce mod au pierdut propietatea parintii
- daca s-a formulat cerere de reconstituire a dreptului de proprietate de catre parinti/mostenitor in baza legii 18
- daca prin actiune ati cerut si nulitatea absoluta a P_V de punere in posesie..
subscriu la cele sustinute anterior ..ca aveti nevoie de ajutor specializat...avocat, pentru a preintampina neplaceri ulterioare....
Informatii
ContSters78406
In urma cu 3 luni am vrut sa completez anexa 23 pentru o succesiune.Ajuns la notar mi se cereo adeverinta asupra unui teren daca este extravilan sau ... (vezi toată discuția)