avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... datorii la asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

datorii la asociatia de proprietari

Buna seara,
Am niste datorii la intretinere , din motive obiective.Problema este ca nu pot scapa de ele deoarece majorarile si penalitatile lunare calculate de administrator lunar sunt mai mari decat intretinerea propriu-zisa din luna respectiva. Este normal ? Care este procentul maxim ,pentru penalitati ,care pentru majorari ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:47, 6 Octombrie 2012
Penalizarea pe care o vedeti pe lista este calculata la intreaga restanta pentru 30 zile, deci nu este penalizarea la luna respectiva.
Deci, da, in cazul unor sume considerabile apar penalizari mai mari decat cota lunii respective, dar nu exista legatura intre una si alta.
Legal,asociatia de proprietari nu are dreptul sa aplice decat penalitati,in cuantum de maxim 0,2% pentru fiecare zi de intarziere,in temeiul disp art 49 din L nr 230/2007
Alte majorari nu se aplica la sume cu titlu de restanta
Penalizarile nu au voie sa depaseasca valoarea debitului la care au fost aplicate
@macrita,
Spuneti-ne povestea concret in date si cifre.
De cat timp aveti restante?
Care este suma restantelor si care este suma penalizarilor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formula calcul penalitãþi întreþinere cioarec carmen cioarec carmen Vă rog să-mi spuneţi care este formula de calcul a penalităţilor de 0,2% pe zi la cheltuielile de întreţinere şi dacă este corect să se adune ... (vezi toată discuția)
Proces verbal lulush lulush Buna ziua, am o rugaminte la Dvs. sunt proprietar de apartament si am rpces u Asociatia de Proprietari ,care mi-a calculat gresit penalizarile care sunt cu ... (vezi toată discuția)
Penalitati la o asociatie de proprietari carymen carymen buna, tuturor! am o asociatie de proprietari unde domnul administrator pentru neplata la scadenta a calculat penalitati de 0,2%pe zi intarziere(cf.aga), dar in ... (vezi toată discuția)