avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit intrebare referitoare la impozit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

intrebare referitoare la impozit

Buna ziua,

Am si eu o mare dilema.Am inchiriat cuiva apartamentul meu din Bucuresti si as dori sa platesc impozit la stat pt chestia asta (nu stiu exact cum se numeste asta in termeni de specialitate - poate imi spune si mie cineva si chestia asta: cum se numeste formularul prin care pot declara acest lucru) .....ideea e ca eu nu am putut sta decat o saptamana in Bucuresti si nu am avut timp sa ma ocup si de chestia asta tinand cont de faptul ca intre timp am avut mult de alergat cu si cu alte probleme personale..
As putea face lucrul acesta prin mail? Respectiv sa iau cumva legatura cu cei din Popa Tatu de unde apartine apartamentul?
Cine m-ar putea reprezenta in sensul acesta?
Ce acte trebuie sa depun la Administratia Financiara sect.6 pt aceasta?
Ar putea un avocat sa faca lucrul acesta pt mine fara a fi nevoie sa mai trimit de aici vreo imputernicire pt ca nu numai ca ma costa o groaza dar e vorba si de timp...pt ca pt asta ar trebui sa merg la consulat - care este deschis numai pana in ora 14.00, timp in care eu lucrez de dimineata si pt asta va trebui sa imi iau o zi libera de la munca, ceea ce iar inseamna bani in minus pt mine......ce sa mai e o intreaga tevatura
As dori un sfat va rog.
Va multumesc anticipat
Alina Constantinescu

Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 11:57, 7 Octombrie 2012
Daca ati incheiat contract de locatiune-inchiriere,deplasati-va la administratia fiscala responsabila domiciliului inchiriat,ocazie cu care vi se va comunica impozitul aferent contractului de inchiriere
Nu se poate efectua procedura prin email
Este necesar sa prezentati documentul de identitate si contractul de inchiriere
Pentru orice demers realizat de catre tert este necesar procura speciala din partea solicitantului proprietar de drept
Conform art.61 din Codul fiscal acestea sunt venituri obtinute din cedarea folosintei bunurilor(inchiriere).Conform art.81 din Codul fiscal contribuabilul care obtine astfel de venituri,are obligatia sa depuna o declaratie,in termen de 15 zile de la incheierea contractului intre parti.Aceasta declaratie se depune odata cu inregistrarea la organul fiscal
a contractului incheiat.In baza celor mentionate,este necesara prezenta la Administratia financiara a titularului dreptului de proprietate, cu actul de proprietate si actul de identitate..Este bine sa va interesati,daca la administratia sectorului 6,nu solicita si prezenta chiriasului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere pentru punct de lucru avdodo avdodo Buna ziua, Am o societate comerciala cu sediul in Bucuresti si doresc sa deschid un punct de lucru in Buzau. Am incheiat deja un contract de inchiriere ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant ContSters94625 ContSters94625 stiti cumva ce acte am nevoie pentru viza de flotant in Bucuresti? este necesara prezenta proprietarului la sectia de politie sau pot sa duc contractul de ... (vezi toată discuția)
Inchiriat apartament proprietate personala in alta localitate decat cea care apare pe buletin Anelie Anelie Buna seara, Detin in apartament proprietate personala in Bucuresti, sector 1, cumparat de mine inainte de casatorie. Acum am alt nume de familie, prin ... (vezi toată discuția)