avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj

buna ziua am si eu o intrebare : pentru punerea in somaj este necesar preaviz? mentionez ca am mai mult de un an la locul de munca . va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:03, 25 Ianuarie 2009
Pentru a beneficia de somaj una dintre conditii este ca incetarea c.i.m. sa se faca pentru motive neimputabile salariatului. Temeiurile legale de incetare care da dreptul salariatului de a bneficia de somaj sunt : art. 56 lit. a), b), c), e), f), h) si j), art. 61 lit. c) si d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile ulterioare.
Pentru unele situatii Codul muncii prevede acordarea de preaviz, iar pentru altele nu.

In ce baza v-a fost incetat c.i.m.?
Ultima modificare: Duminică, 25 Ianuarie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiar ajutor somaj ANDRIES adriana ANDRIES adriana Un salariat si-a incetarea contractul individual de munca cu acordul partilor Art.55 lit.b Codul Muncii, deocamdata nu si-a gasit un loc de munca poate el ... (vezi toată discuția)
Nelamurire C.Geta C.Geta asadar,in ambele situatii eu trebuie sa am cotizatie minim un an in ultimele 12 luni si,el este obligat sa imi incheie contractul de munca cu articolul 65.1-cu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de somaj florylen florylen Daca am contract pe perioada nedeterminata, dar sunt in proba de lucru pentru o luna de zile si la incheierea perioadei de proba renunt la a continua mai ... (vezi toată discuția)