avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie

Actul de donatie al un unui imobil modifica valoarea impozitului in vreun fel pentru cel care face donatia sau pentru beneficiar?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 17:09, 7 Octombrie 2012
Nu are nicio legatura valoarea impozitului cu actul de donatie.
Modifca impozitul perceput doar pe tranzactie adca pe donatie, rudele si afinii pana la gradul 3 inclusiv sunt scutite de plata impozitului pe donatie deci pe act/ tranzactie. Insa proprietarul are obligatia de a plati annual impozitul datorat pe cladiri indiferent de modul de dobandire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. În cazul unei donații imobiliare, unde părțile ... TCSB TCSB Bună ziua. În cazul unei donații imobiliare, unde părțile nu sunt rude ( sunt cumnați ), cine va plâti impozitul? Donatorul ( cel care donează ) sau ... (vezi toată discuția)
Impozit donatie 2% incasat eronat de notar??? mihneaandrei mihneaandrei Buna ziua Va scriu in urmatoarea situatie. Am primit prin donatie de la varul primar al mamei mele un imobil evaluat la 100.000 RON. La perfectarea actelor ... (vezi toată discuția)
Donatie/ vz cumparare visinescu visinescu Mama si sora ei sunt mostenitoarele unui teren. Matusa a vandut mamei partea ei de teren. Acum mama mea vrea sa imi doneze mie terenul. Eu sunt unica ... (vezi toată discuția)