avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... mansardarea blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

mansardarea blocului

Imi spuneti va rog care este legea sau articolul de lege care cere ca pentru mansardarea blocului trebuie sa fie de acord toti locatarii ?
Cel mai recent răspuns: tiberiu8mai , utilizator 17:59, 8 Octombrie 2012
Nu este o lege, este o decizie a Curtii Constitutionale a Romaniei care a declarat neconstitutinala o prevedere legala care permitea mansardarea cu acordul a 2/3.

Decizia 1514/2011 publicata in MO in 14 ianuarie 2012

De asemenea, codul civil spune ca vanzarea mansardei este interzisa.
Ultima modificare: Duminică, 7 Octombrie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
Multumesc!
Fiind vorba despre parte comuna din imobil,aceasta nu poate face obiectul unei vanzari
Eventual cu acordul proprietarilor partea interesata poate incheia contract de concesiune,inchiriere pe diferite perioade de timp
S-au mansardat multe blocuri in orasul nostru.Noi dam acoperisul,firma mansardeaza,ne izoleaza blocul cu polistiren,trage in casa scarii (parter-et.4)teava de gaz metan pt. incalzire si schimba geamurile din casa scarii cu termopan. Blocul nostru este inconjurat de astfel de constructii. Mai avem un om sa-l convingem sa semneze si urmeaza cautarea unei firme care se ocupa de asa ceva. Eu inca nu cunosc sub ce forma legala dam acoperisul. Dar voi afla...
tiberiu8mai a scris:

Eu inca nu cunosc sub ce forma legala dam acoperisul. Dar voi afla...

Este foarte interesanta afirmatia dvs "mai avem un om sa-l convingem sa semneze",in conditiile in raport de recunoasterea dvs " Eu nu cunosc sub ce forma legala dam acoperisul ",in conditiile in care acoperisul constituie parte comuna si eventuala concesionare sau inchiriere se poate realiza legal,numai ,prin declaratie notariala individuala a proprietarilor ...despre care dvs nu faceti vorbire...

Alte discuții în legătură

Se poate mansarda legal doar o scara a unui bloc ovidiugrig ovidiugrig Locuiesc intr-un bloc cu 2 scari. Geometric vorbind cele 2 scari sunt 2 paralelipipede tangente pe o singura fata si decalate cu cativa metri unul fata de ... (vezi toată discuția)
Mansardare ilegala onutzzzam onutzzzam Unde si cum pot afla daca vecinul de la patru are toate(si care sun acestea)autorizatiile privind mansarda ?trebuie acordul tuturor proprietarilor pentru ... (vezi toată discuția)
Acoperisul unui bloc -raspundere comuna? noumembru noumembru buna dimineata, am si eu o intrebare: in cazul unui bloc pe care s-a efectuat mansardare (iar in podul mansardelor au acces doar locuitorii acestora), mai ... (vezi toată discuția)