avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... atacarea testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

atacarea testament

Sunt o persoana vaduva. In urma decesului sotului, in urma succesiunii, fica a primit partea legala din apartament, numai in acte. Fica mea avea alta locuinta ( pe numele ei), unde statea cu concubinul. Fica mea a decedat. Inaintea decesului ficei mele,aceasta a facut un testament persoanei, concubine. Fica mea a fost salariata, concubinul neavand venituri. In testament a specificat ca ii lasa toate bunurile mobile si imobile.

Intrebare: Vreau sa stiu daca in acest testament intra si partea de aprtament lasata ca mostenire, ei in urma mortii tatalui sau.

Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 18:50, 7 Octombrie 2012
Da intra si cota parte in acel imobil mostenit. Daca testamentul este autentic mai greu sa l atacati sa cereti anularea lui insa dvs puteti sa cereti reductiunea lui daca va incalca rezerva succesorala pt ca sunteti mostenitor rezervatar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de proprietate. posibilitatea de a dispune prin acte oneroase sau cu titlu gratuit. modalitati cami250786 cami250786 Buna ziua, O prietena apropiata are sotul bolnav de cancer in stadiul 4 si au in proprietate impreuna un apartament , o garsoniera si o masina.Mama sotului ... (vezi toată discuția)
Testament pentru nepot . eu și soția , dorim să lăsăm moștenire prin testament, ... Tache8 Tache8 Eu și soția , dorim să lăsăm moștenire prin testament, apartamentul nostru , unei nepoate. Avem doi copii și trei nepoți. Nepoata este de la unul ... (vezi toată discuția)
Testament AndraN AndraN Buna seara, Matusa mea mi-a facut in anul 2009 testament conform caruia in urma decesului ei voi mosteni toate bunurile ei mobile si imobile. Ea nu a fost ... (vezi toată discuția)