avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

Buna seara,

Matusa mea mi-a facut in anul 2009 testament conform caruia in urma decesului ei voi mosteni toate bunurile ei mobile si imobile.
Ea nu a fost casatorita niciodata si nu are mostenitori, dar are frati in viata si nepoti de la fratii decedati.
In aceste conditii testamentul poate fi atacat in instanta? Este nevoie de act de vanzare-cumparare?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:49, 17 Octombrie 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De putut se poate ataca orice...

Ce se poate obţine? (asta-i întrebarea)

Fratii/surorile si nepotii de frate/sora nu sunt mostenitori rezervatari. Neavând dreptul la rezervă, n-au nici ce să câştice dacă ar cere reducţiunea testamentului.

Cine sunt mostenitorii in rezerva atunci ?
Nu exista noțiunea de moștenitori în rezerva, iar moștenitori rezervatari( sot; copii; părinți) nu are.
Femeia poate stabili prin testament cine sa o moștenească. Important e sa fie sănătoasă la cap la data întocmirii testamentului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua . e vorba de o mostenire , un apartament . apartamentul ... unoarecare21 unoarecare21 Buna ziua . E vorba de o mostenire , un apartament . Apartamentul a fost pe numele a doua persoane sot - sotie(ambii decedati la ora actuala) . Cei doi soti au ... (vezi toată discuția)
Cine sunt mostenitorii Sophiam Sophiam Buna ziua! Matusa mea dupa mama are 84 ani. Nu are copii, este vaduva si rudele cele mai apropiate suntem noi, eu si fratele meu. Nu mai exista alte matusi ... (vezi toată discuția)
Testament eccrina eccrina Buna ziua, As dori sa apelez la amabilitatea dvs. pentru a ma lamuri intr-o problema cu privire la mostenitori. Matusa mea a facut un testament la notar prin ... (vezi toată discuția)