avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2005 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii concediu fara plata?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

concediu fara plata?

buna ziua. firma la care lucez are 8 angajati: 3 TESA si 5 lucratori in constructii; in luna ianuarie nu are niciun contract de prestari servici, deci nu s-a lucrat motive fiind frigul-k nu se poate turna beton si "criza economica". la sfarsitul lunii nu stiu cum sa fac statul de plata, adica voi pune 0 ore lucrate, dar asta ce implica juridic...are voie societatea sa nu plateasca salariu? angajatii nu au fost chemati la serviciu, urmand a fi chemati telefonic
Cel mai recent răspuns: sonya33 , utilizator 22:40, 25 Ianuarie 2009
Pentru a-i trece in CFP, este nevoie de cererea salariatilor.
Totusi cred aceasta situatie se aseamana mult cu "somajul tehnic". In acest caz, pe durata întreruperii temporare a activităţii angajatorului salariaţii beneficiază de o indemnizaţie, plătită din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mică de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat.
si aceasta indemnizatie cine o plateste- angajatorul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restrangere activitate pentru angajati in constructie MikiSava MikiSava Buna ziua, Cazul pe care vreau sa-l supun atentiei dvs este urmatorul: o societate de constructii nu mai are activitate pe perioada iernii, pana pe la ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic-ord. 28/2009 draftai draftai Buna ziua, Este legal ca angajatorul sa trimita in somaj tehnic angajatii sai (beneficiari ai aceluiasi contract de munca) cu procente diferite (85% ... (vezi toată discuția)
Obligata sa imi dau demisia Mile30 Mile30 Buna ziua! Lucrez la o firma de sortare si in momentul de fata firma ramane fara proiecte. Ei ne dau 2 optiuni: ori sa plecam in deplasare (aceasi firma alt ... (vezi toată discuția)