avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... se poate divorta?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

se poate divorta?

Buna ziua.As dori sa stiu daca sotia mea ,care se afla in Spania ,poate divorta acolo?Mentionez ca are contract de inchiriere,deci domiciliu temporar,nu are rezidenta definitiva si suntem cetateni Romani ,casatoriti aici in tara.Mai mult decit atit ,eu ma aflu acasa in tara si in cazul ca se poate divorta acolo,cum ma poate anunta ,si daca este obligatoriu sa ma anunte?
Cel mai recent răspuns: Alina Borza , Avocat 12:32, 8 Octombrie 2012
In privinta unei desfacerii unei casatorii incheiata intre doi cetateni romani, in ipoteza in care paratul adica dvs, locuiti in Romania, se aplica dispoztiile Codului de procedura civila roman. Acesta prevede ca, in situatia in care se inainteaza o cerere de divort, instanta competenta sa judece cererea este Judecatoria de la ultimul domiciliul comun al sotilor, sau daca acestia nu au domiciliu comun, cea de la domiciliul paratului. In aceasta situatie, daca sotia locuieste in alta parte, nu exista domiciliu comun, prin urmare va fi competenta Judecatoria de la domiciliul dvs - care veti fi parat, in situatia in care sotia introduce cererea de divort. Chiar daca s-ar desfasura aceasta procedura in alta tara, dvs veti fi citat, prin urmare nu se va putea desfasura divortul fara sa vi se aduca la cunostinta acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort fara acordul partilor cu un copil minor cino cino Buna ziua, Suntem casatoriti de 7 ani si avem un minor in varsta de 6 ani. Suntem despartiti de cativa ani, desi am trecut prin multe incercari de impacare. ... (vezi toată discuția)
Unul din soti are dreptul sa paraseasca domiciliu cu copii fara acordul celuilalt? carraro carraro Datele problemei sunt urmatoarele:eu si sotia suntem cetateni romani amandoi casatoriti in Romania de 12ani.,avem 2 copii unul de 11 si celalalt 6 de ani ... (vezi toată discuția)
Divort in italia silvia elena silvia elena casatoriti in romania actualmente amandoi cu domiciliul in italia.dorim sa divortam dar nici unul dintre noi nu reuseste sa mearga acasa.ce se poate face de ... (vezi toată discuția)