avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... e necesar contract?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

e necesar contract?

Buna ziua!
Nu stiu cum sa procedez in urmatoarea situatie: doresc sa instalez o centrala termica pe gaz. Am contactat o firma care este autorizata pentru montare, punere in functiune, verificari periodice, etc pentru a-mi realiza instalatia termica in apartament. Dupa ce au venit si au facut masuratori, le-am spus ce doresc, in sfarsit am cazut de acord ca sa fac acest lucru cu firma respectiva. Apoi m-am dus la firma sa semnez un contract, crezand ca asa se procedeaza. Mi s-a spus ca nu e nevoie de contract, sa achit centrala termica pe gaz si cam in 3 saptamani vor veni sa faca lucrarea. Am achitat centrala si nu am ridicat-o. Nu asta e problema, o vor aduce cand vor incepe lucrarea. Intrebarea mea este: trebuie facut un contract pentru realizarea acestei lucrari? Si inca ceva: factura si chitanta pentru centrala au data gresita: in loc de 19.09 data este 19.07. Am fost la firma si mi-au modoficat data pe factura si chitanta, mentionand alaturi "data modoficata" semnatura si stampila. Este in regula asa?
Astept lamuriri
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Stelea Catalin , Consilier juridic 21:45, 8 Octombrie 2012
Eu personal as incheia contract ferm, care sa mentioneze clar: conditiile tehnice de realizare a lucrarii, termenele de executie, conditii de garantie pentru manopera, materiale folosite (teava de cupru sau polipropilena, etc) penalitati aplicabile etc. Daca materialele sunt incluse, cantitati, preturi, certificate de calitate,, ... asa e "sanatos".

Faptul ca au modificat ulterior factura, daca s-a pus stampila pe modificare, in final este ok.
Multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz administratie locatari titiC titiC unde pot sesiza un abuz a administratiei de bloc care mi-a impus si schimbat totodata unele materiale la instalatia de gaz (furtun si robinet) din apartament ... (vezi toată discuția)
Refuz conectare la reteaua de gaze sennen sennen Buna ziua. As dori anumite sfaturi/pareri indreptatite legate de urmatoarea situatie: am achizitionat un apartament si intentionez sa montez o centrala ... (vezi toată discuția)
Aprobare bransament teava gaz comanmari comanmari Buna seara, Ma puteti lamuri si pe mine ce trebuie sa fac in conditiile in care unul din vecini cu care nu se poate discuta omeneste nu vrea sa-mi dea acordul ... (vezi toată discuția)