avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzarea unui teren cu chitanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzarea unui teren cu chitanta de mana

PG a vandut cu chitanta de mana un teren arabil in anul 1995 . Titlul de proprietate a fost eliberat in 1998. E legal sa vinzi ceva ce inca nu-ti apartine ?
Cel mai recent răspuns: ContSters58959 , utilizator 18:02, 9 Octombrie 2012
In primul rand nu a vandut. Faptul ca a facut o tidula de mana cu doi martori nu echivaleaza transmiterea dreptului de proprietate... valoreaza in cel mai bun caz un antecontract de v-c. Pana la emiterea titlurilor de proprietate, comisiile locale au eliberat adeverinte privind inscrierea in anexele legii 18/1991, cu suprafata de X ha. Notariatele de la acea vreme au incheiat contracte de v-c doar in baza acestor adeverinte. Daca, dupa emiterea TP in 1998, s-au perfectat actele la notar, nu vad care ar fi problema. Oricum, la data cand a facut chitanta de mana, era probabil deja validat dreptul de proprietate, conform anexelor la legea 18/1991, de catre comisia judeteana de fond funciar.
Dupa emiterea TP in 1998,nu s-au perfectat actele la notar. Au urmat 2 procese care s-au
terminat in anul 2010 ,iar dupa 1 an PG a decedat iar fiul mostenitor nu vrea sa perfecteze actele .
actiune in constatarea vinzarii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate si ordinul prefectului corneliaaa corneliaaa Buna ziua,am cumparat o casa+ teren in 2002 cu contract de vanzare cumparare (am cadastru,intabulare,carte funciara tot)acum vreau sa vand ,cel care cumpara ... (vezi toată discuția)
Teren care are la baza un proces verbal de punere in posesie si o adeverinta de proprietate, fara titlu de proprietate coppermine coppermine Buna ziua, Am semnat un antecontract pentru un teren care a fost achizitionat de persoana de la care cumpar printr-un contract v-c (cu fiul proprietarului ... (vezi toată discuția)
Legea 18/1991 vs legea 1/2000 sivik sivik buna ziua, va rog frumos sa-mi raspundeti la următoarea intrebare : in cazul in care un teren a fost atribuit unei persoane conform legii18 ,si ulterior ... (vezi toată discuția)