avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Vreau sa inchid o firma!
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Vreau sa inchid o firma!

Buna ziua! Situatia este in felul urmator: am o firma a carei activitate am suspendat-o in 2010. La momentul suspendarii aveam debite catre alte 3 societati comerciale.
Eu comercializam produsele lor dar acestia au hotarat sa nu mai vanda in tara preferand sa exporte. Pentru ca ne cunosteam si de-a lungul vremii au avut de castigat de pe urma activitatii firmei mele au fost de acord sa nu le mai achit ultimele facturi (nici nu aveam de unde). Dar intelegerea a fost doar verbala fara vreun document scris. Fara produsele lor, activitatea firmei mele nu mai avea sens. Am tot sperat sa se indrepte lucrurile si sa vanda din nou in tara dar nu s-a mai intamplat.
Una dintre firme a intrat insa in faliment si lichidatorul judiciar mi-a trimis citatie cu somatie de plata pentru debitele avute la societatea respectiva.
Ce trebuie sa fac? Tinand cont ca de 2 ani firma nu mai presteaza nici o activitate, avand debite la alte 2 societati. Nu intrevad nici o posibilitate de a-mi relua activitatea. Mentionez ca nu am datorii la bugetul de stat.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: TLG , utilizator 20:23, 15 Februarie 2013
Am ramas la 2 variante: fie intelegere amiabila cu lichidatorul, suma nu e un capat de tara si ii propun sa-i dau 20% din salariul meu actual pana la stingere datorie-e putin dar trebuie sa-mi ramana si mie sa traiesc.
Cateva cunostinte ma bat la cap sa fac cerere la tribunal pentru insolventa. Cat ma costa asta si ce trebuie sa am in regula? Ies mai ieftin decat daca achit datoria?
Ii multumesc din suflet cui ma va lamuri si pe mine.
Ce intelegere amiabila cu lichidatorul? Cum sa-i dati din salariul d-voastra?Faceti cerere la tribunal, adunati actele cerute de lege pe care le depuneti acolo si cu asta basta.
Doamne, de ce sa dati din salariu? Firma e una, persoana fizica e alta. Din salariu vi se ia doar daca este atrasa raspunderea administratorului in situatii exceptionale in cursul procedurii insolventei.

Puteti declara insolventa, puteti astepta sa o declare altii in locul dvs..in orice caz nu e pericol. Se executa patrimoniul firmei, se plateste cat se poate din banii aia si in final se dizolva.
Si daca las procesul sa decurga de la sine? Ce se poate intampla? Sa depun intampinare? Ce sa scriu in ea? Dati-mi macar o idee ca ma descurc eu sa o formulez...! Multumesc!
In lipsa de idei, resurse etc. am cerut amanare si mi s-a acordat o luna si jumatate!

Alte discuții în legătură

Insolventa ginabis ginabis buna ziua va rog daca ma puteti ajuta sa imi explicati ce sa inteleg mai exact din urmatoarea problema: am o firma pe care nu mai lucrez de anul trecut ... (vezi toată discuția)
Evitare impozit forfetar prin faliment? infoleg infoleg De maine 1 mai 2009, daca bine am inteles, chiar daca mergem sa suspendam activitatea sau sa radiem firma tot intram sub incidenta taxei maritului Pogea cel ... (vezi toată discuția)
Firma cu datorii la stat si data in judecata de catre persoana fizica iulia2407 iulia2407 Buna seara, Parintii mei au o firma (SRL) infiintata in 2007. Acum au ajuns sa fie datori la stat 30.000 lei, din care 23.000 sunt numai penalizari deoarece ... (vezi toată discuția)