avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dare mita
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dare mita

Buna ziua, va deranjez cu o problema destul de delicata. Locuiesc in Spania impreuna cu fratele meu, iar pentru ca el sa solicite ajutorul de somaj aici, i s-a cerut, din tara, Atestat de venituri (formularul E 302). Am luat legatura prin e-mail cu Agentia de ocupare a fortelor de munca si persoana responsabila pt intocmirea atestatului ne-a explicat ca trebuie sa prezentam adeverinta de prestatii sociale (alocatie) si adeverinta de venit. Adeverinta de prestatii sociale am obtinut-o trimitand documentele scanate si o cerere semnata, prin e-mail, iar pt. adeverinta de la Finante (nu dau numele orasului) am cerut, de asemenea, informatii pe e-mail si am trimis documentele scanate si cerere semnata, insa nu ne-a raspuns. Pt ca aveam toate celelalte documente si era necesar sa prezint formularul E 302 cat mai repede, am trimis-o pe cumnata mea (sotia fratelui) sa mearga personal la Finante si sa solicite adeverinta de venit. Am ales sa cerem informatii prin e-mail pt ca, cumnata mea are copil nou-nascut si nu se putea deplasa. Ajunsa acolo i se spune (o persoana care primea documentele/cererile) ca adeverinta respectiva i se elibereaza peste o saptamana. I-a explicat persoanei respective ca are nevoie urgent de adeverinta si a acceptat ca in schimbul a 100Ron sa-i elibereze adeverinta pe loc (adeverinta era pt fratele meu si sotie, drept pt care a zis ca fiind vorba de 2 persoane, 50Ron sunt putini...). Intr-o jumatate de ora a avut adeverinta in mana. Eu m-am enervat foarte tare pt procedeul de functionare si am trimis un alt e-mail, multumind persoanei careia ii cerusem informatii pt ca i s-a eliberat adeverinta (adeverinta era semanata de persoana careia eu ii trimisesem cu cateva ore inainte e-mailul, dar nu-mi raspunsese), spunandu-i ca "sper ca banii 100ron au ajuns la dansul si nu au ramas la persoana care a primit documentele". In scurt timp am primit un e-mail prin care mi s-a multumit pentru sesizare si ca au anuntat politia. O doamna a legatura cu cumnata mea, spunandu-i ca o va suna politia pentru declaratie. Saptamana asta trebuie sa se prezinte sa dea declaratie si ii este frica pentru ca, in primul rand, actiunea nu a fost premeditata, nu are nicio dovada contra persoanei respective, va fi cuvantul ei contra cuvantului ei. Daca era ceva premeditat, lua serie, nr de la bancnota, dar ea nu are nicio dovada. In al.II- lea rand, ea n-a facut nicio plangere, sesizarea a fost facuta, in urma e-mailului trimis de mine, de cei de la finante. Ce trebuie sa faca sa iasa din problema? Astept cu nerabdare sfaturile dvoastra. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters119945 , utilizator 17:39, 9 Octombrie 2012
Constienitizati consecintele grabei?
Nu se contesta ca solicitarea unei "atentii"este in dezacord total cu normele eticii,regulamentul unitatii si fisa postului persoanei vinovate
Desi vi s-a comunicat concret ca dureaza eliberarea adeverintelor,nu ati inteles sa asteptati timpul faptic necesar si din proprie initiativa ati inteles sa negociati conditiile de eliberare document
In conditiile in care aveati perfecta cunostiinta ca expediati email persoanei beneficiare a sumei avansate,-pe numarul de servici era normal sa nu postati aspecte evident care probeaza o fapta prevazuta si pedepsita de legea penala
nu are nicio dovada.

Dovada o constituie emailul dvs - care nu poate fi contestat
Ati facut o mare ,sa zicem decent "eroare" din cauza ca ati implicat cu buna stiinta responsabilitatea aceleia care a eliberat documentul de care aveati atata nevoie

Recunoasterea nu mai e de multa vreme regina probelor. Cu un avocat bun iesiti foarte usor din incurcatura asta :).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de pensii sustine conform gdpr ca nu poate sa trimita prin email documentul martonkodok martonkodok M-am adresat Casei de Pensii Mures pe email sa-mi emite adeverinta cu stagiu de cotizare. Am primit urmatorul raspuns: \"Avand in vedere prevederile Legii ... (vezi toată discuția)
Demisie! volodea volodea Am fost angajat cu CIM pe per. nedeterminata dar cu per. de proba de 90 zile, incepand cu 05.12.2011. In 27.02.2012 am scris o notificare conf. art.31, alin(3) ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime si adeverinta cu stagiu de cotizare Daliborka Daliborka Buna ziua, Daca unei persoane i-a incetat contractul in luna ianuarie ,iar in luna februarie nu a primit adeverinta de vedchime si adeverinta cu stagiu de ... (vezi toată discuția)