avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... absolvent studii superioare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

absolvent studii superioare

Urmeaza sa termin facultatea de psihologie. Sunt incadrata ca ajutor analist programator intr-o scoala (studii medii)....Doresc sa stiu daca pot beneficia de transformarea postului dupa finalizarea studiilor...cei de la serviciu motiveza ca nu am studii in domeniu si raman pe postul de aj analist programator la care imi vor da 20%...deci nu imi vor face transformarea postului....mentionez ca si bibliotecara scolii termina aceasta facultate si i s-a spus ca va ramane pe postul de bibliotecar cu studii medii, deoarece nu termina fac de biblioteconomie...Oare finalizarea acestor studii nu ne ajuta la nimic? Din cauza acestor neintelegeri ne adresam Dvs. si va rugam sa ne lamuriti!

Cu respect,
M.I
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 23:43, 25 Ianuarie 2009
Cand m-am angajat cerinta postului era sa fii absolvent cu studii medii ( nu se cerea sa fie in specialitate)...eu aveam un curs da calculatoare, care nu stiu cat a contat pt ca eu am dat examen si a contat ceea ce am facut la examen...ma angajau cu siguranta si daca nu aveam acel curs.....Inspectoratul a aprobat pt scoli numai posturi de ajutori analisti programatori (studii medii)...Multi dintre noi am terminat sau urmeaza sa terminam studiile si ei se leaga de orice pt a nu ne transforma posturile pe care le ocupam....Nu este vorba de crearea unor posturi noi, ci de transformarea celor pe care suntem noi angajati ( doar pt a fi platiti conform studiilor superioare, pt noi nemaexistand o alta forma de avansare in afara celei de a fi remunerati conform studiilor superioare pe care le finalizam).Noi nu dorim alte posturi, decat sa fim mai bine platiti pe cele pe care lucram si din acest motiv majoritatea urmam o forma de invatamant superior( ca sa poata sa fie transformate posturile pe care suntem incadrati din studii medii in studii superioare)
@costiboncu
In cazul in care postul va fi transformat in unul pentru studii superioare persoana in cauza ar trebui sa fie concediata pentru ca nu mai indeplineste conditiile pentru ocuparea acelui post. Cred ca stiti ca nu orice studii superioare dau si dreptul de a ocupa un post anume.
@ladyx342000
Finalizarea studiilor superioare in psihologie va vor aduce beneficii materiale daca veti decide sa lucrati in domeniul in care v-ati specializat sau in domenii in care aceste studii sunt considerate un avantaj.
Certificatul de calificare in domeniu pe care l-ati avut la angajare a contat foarte mult , datorita lui ati fost incadrata in functia respectiva.
Ultima modificare: Duminică, 25 Ianuarie 2009
adelaida_07, utilizator
Cum sa fiu concediata? Se punea problema doar de transformarea postului...sau ce beneficii materiale imi aduce terminarea acestei facultati! Era vb de modalitatea legala de transformare a postului pt cei care termina studiile...
Nu neaparat... si nu in toate cazurile oricum.
Cum bine stii exista posturi pentru care se prevede necesittea existentei unei diplome universitare dar fara sa se prevada o anumita specialitate.

av. Boncu
Sunt domenii in care intradevar se cere doar diploma, dar vi se pare corect? Atunci ce rost mai au facultatile de profil?
Adelaida_07 are perfecta dreptate.

Alte discuții în legătură

Promovare salariala daniela_calin123 daniela_calin123 Buna ziua! Sunt ajutor analist programator (studii medii) de 18 ani, anul trecut am terminat facultatea de psihologie si cum este si firesc anul acesta mi s-a ... (vezi toată discuția)
Pot ocupa postul de inginer de sistem/analist programato in invatamant? elenae elenae Va rog sa ma lamuriti daca puteti in aceasta problema: sunt analist programator ajutor la un grup scolar mentionez ca am facut un curs de analist programator, ... (vezi toată discuția)
Promovare in functie (secretar dactilograf) Sanda67 Sanda67 Buna ziua O persoana incadrata ca secretar - dactilograf (personal contractual) intr-o institutie publica, poate promova in functie ca urmare a absolvirii ... (vezi toată discuția)