avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartirea mostenirii...nu pe cote parti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartirea mostenirii...nu pe cote parti

Buna ziua,
La dezbaterea succesiuni, exista posibilitatea ca un mostenitor sa cedeze dreptul la o casa in favoarea altui mostenitor, mergand mai departe un mostenitor sa cedeze dreptul la un spatiu comercial in favoarea unui alt mostenitor, ei la randul lor cedand un teren in favoarea mea?

In afara de modalitatea cea mai simpla, fiecare cu cote parti din toata masa succesorala, mai exista si alta modalitate?
Nu vrem sa fim coproprietari. Vrem sa impartim la buna invoiala imobilele in cadrul succesiunii.

Si alta speta, ca sa nu mai deschid subiect nou:
Este vorba de un teren de 477 mp pe care se afla 2 case, una din case a fost nationalizata, cealalta a ramas propietarului.
In 1990 parintii mei au cumparat casa de la proprietar, pe acte figurand casa si tot terenul 477 mp. Apoi in 2000 au cumparat de la ICRAL cealalta casa, descoperind tocmai acum ca pe contractul de la ICRAL figureaza casa si 260 mp
Deci terenul apare pe ambele contracte, 477 pe primul si 260 pe al doilea...cum se poate rectifica greseala?

Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 9 Octombrie 2012
erikabadu, utilizator
Cel mai recent răspuns: erikabadu , utilizator 12:18, 9 Octombrie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pt raspuns.
Eroarea cred ca a aparut in 1990 cand fostul proprietar nu a specificat ca pt terenul aferent casei nationalizate a fost despagubit ( deci cei 260 mp au intrat in posesia statului cu despagubirea proprietarului).

Primul act in care apar 477 mp trbuie rectificat? Prin ce procedura?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum putem sa fim propietari pe teren aferent locuintei cristina.elena1966 cristina.elena1966 Buna ziua sunt din Constanta In anul 1996 parintii mei au cumparat casa in baza Legii 12 casa fiind nationalizata ,avem cadastru,intabulare [ noi 2018 ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate ghel40 ghel40 Buna ziua, Ne confruntam cu urmatoarea situatie: Bunicii mei au cumparat 1000 mp teren intravilan in 1965 cu ctr. vanzare/cumparare. Apoi au construit o casa ... (vezi toată discuția)
Reantregirea dreptului de proprietate Mocanu Nicolae Mocanu Nicolae In anul 1989 am devenit proprietarul unei case si a unei suprafete de teren de 250 mp , in urma dezbaterii masei succesorale, dupa decesul mamei . La mostenire ... (vezi toată discuția)