avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

buna ziua
am si eu o nelamurire si sper sa ma ajutati
tatal meu vitreg a dorit sa faca un testament in care sa imparta intre mostenitori bunurile; acestea au fost impartite intre fiica lui legitima(singurul copil si mostenitor legal), sotia(casatorie de aproape 25 ani si care are acelasi nume de familie cu el) si fiica vitrega(care are numele tatalui biologic).
intrebarea mea este daca acest testament poate fi anulat si deveni invalid daca fiica legitima a tatalui meu ataca acest testament in instanta?

multumesc anticipat si astept raspuns
zi buna!
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 17:55, 9 Octombrie 2012
Stimat forumist,

În principiu, orice persoană interesată poate ataca un testament și câștiga.
Pentru a ataca un testament trebuie ca acesta sa fi fost intocmit cu incalcarea dispozitiilor legale. De principiu, daca testamentul este legal incheiat, fiica legitima poate solicita instantei ca prin testament sa nu ii fie incalcata rezerva succesorala. Testamentul poate fi considerat si o dezmostenire a testatorului.
buna ziua
testamentul a fost incheiat la un birou de notari publici din giurgiu in 5 exemplare, in prezenta a 2 martori, fiind semnat si parafat de notar si semnat de catre toate partile
multumesc!
Buă ziua.

Ce să vă răspund: slabe șanse de a câștiga. Dar mai mult decât atât, nu pot să spun. Vorba lui J.R. din Dallas: never say never.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmostenire miliuta miliuta Ce motive pot exista pentru a nu mai avea drepturi intr-un testament fiind in prima linie testamentara .Se pot ataca aceste motive ?Cum ?Multumesc (vezi toată discuția)
Testamentul olograf vs testamentul autentic fdanila fdanila Intre un testament holograf si unul la notar exista diferente ca atacabilitate in justitie sau sunt egale ?Daca unul e mai inatacabil decit celalalt care ... (vezi toată discuția)
Testament - intrebari gabicluj gabicluj Buna ziua. Am o nelamurire legata de procedura care se urmeaza pentru executarea unui testament. Pe scurt: Daca defunctul lasa mostenire prin testament, toate ... (vezi toată discuția)