buna ziua
am si eu o nelamurire si sper sa ma ajutati
tatal meu vitreg a dorit sa faca un testament in care sa imparta intre mostenitori bunurile; acestea au fost impartite intre fiica lui legitima(singurul copil si mostenitor legal), sotia(casatorie de aproape 25 ani si care are acelasi nume de familie cu el) si fiica vitrega(care are numele tatalui biologic).
intrebarea mea este daca acest testament poate fi anulat si deveni invalid daca fiica legitima a tatalui meu ataca acest testament in instanta?
Pentru a ataca un testament trebuie ca acesta sa fi fost intocmit cu incalcarea dispozitiilor legale. De principiu, daca testamentul este legal incheiat, fiica legitima poate solicita instantei ca prin testament sa nu ii fie incalcata rezerva succesorala. Testamentul poate fi considerat si o dezmostenire a testatorului.
buna ziua
testamentul a fost incheiat la un birou de notari publici din giurgiu in 5 exemplare, in prezenta a 2 martori, fiind semnat si parafat de notar si semnat de catre toate partile
multumesc!
Dezmostenire
miliuta
Ce motive pot exista pentru a nu mai avea drepturi intr-un testament fiind in prima linie testamentara .Se pot ataca aceste motive ?Cum ?Multumesc (vezi toată discuția)