avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Rata Banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Rata Banca

Buna seara ... Ai o intarzie la rata catre x banca de 120 de zile ...nomentan nu ai servici... cei de aceea banca te ameninta ca vor trimite dosarul tau la un executor care ulterior se va prezenta la tine acasa(adresa din buletin este locuinta parintilor) . Ce se poate intampla (in cazul in care nu ai nimic pe numele tau. ) ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:08, 11 Octombrie 2012
Pot sa va urmareasca vesnic.. pana la moarte si dincolo de ea :). Important e sa staruie in executare, daca un creditor sta in pasivitate, in 3 ani de la data scadentei se prescrie.
Firma de recuparari degeaba va solicita daca nu se adreseaza unui executor , iar acela sa inceapa sa sa someze sau sa execute efectiv.. conturi, venituri , bunuri
Multumesc pentru raspuns.

Ok, incep sa someze, dar daca eu, nu am nimic pe numele meu nici macar salariu, doar o firma in care am calitatea de unic adimistrator si actionar, insa fara angajare, cat poate firma de recuperare, cu executor cu tot sa ma urmareasca ? Am inteles ca in PJ-ul nu mi-l pot executa.
Mentionez ca banca, doar in primul an ( 2009 ) a facut ceva presiuni , apoi razlet ( maxim de 2 ori pe an ma contactau ) si doar acum doua luni a vandut creditul la firma de recuperari.
Se pare ca in cazul dvs, nici nu s-a demarat procedura de executare silita, deocamdata se incearca procedura mai mult sau mai putin amiabila, situatia poate continua asa la infinit sau pana vreuna din parti se plictiseste. . Daca firma de recuperare va decide sa apeleze la executor, iar acesta obtine incuviintare de executare silita de la instanta, va someaza, iar dvs puteti ridica exceptia prescrierii pe calea contestatiei la executare. Poate instanta constata ca dreptul la actiune nu-i prescris si se merge cu executarea inainte.
Daca un creditor nu renunta la bani si staruie in executare, executorul verifica periodic daca v-ati angajat, daca ati dobandit vreun bun etc.
Nu exista o limita de timp, va urmaresc cat vor si cat le da buzunarul, pt ca si executarea asta implica niste cheltuieli.
Referitor la firma, cititi si materialul din link
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce procedura urmeaza bancile-credit neachitat? s.stefan s.stefan Buna ziua, am beneficiat de un credit nevoi personale si nu mai reusesc sa achit ratele. As vrea sa-mi spuneti ce pasi urmeaza bancile pentru recuperare. Pot ... (vezi toată discuția)
Dupa cat timp incepe executarea silita? robo21d robo21d Buna ziua! Am o restanta la o banca in valoare de 370 de Ron. Restanta o am de la banca BRD,acum preluata de recuperatorii de la firma EOS KSI. Ultima zi de ... (vezi toată discuția)
Executare silita-prescriptie corinasevastru corinasevastru Buna seara, Am o intrebare la un caz aparut. Am descoperit intamplator pe site-ul ministerului justitie ca am fost data in judecata pentru o datorie ... (vezi toată discuția)