avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Preschimbare CI in curs de expirare
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Preschimbare CI in curs de expirare

Buna seara!
Urmeaza sa mi expire CI peste 2 luni.Momentan sunt in strainatate.Vreau sa vin in tara sa mi fac si pasaport si sa mi schimb si actul de identitate, dar problema e ca nu am la dispozitie mai mult de 2 sapt.As putea sa le fac pe amandoua?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: jacquelline , utilizator 09:04, 12 Octombrie 2012
Teoretic ,da
Practic, depinde de fiecare serviciu local in parte,conditionat de bagajul de activitate al acestora
Este putin probabil, de aceea va sugerez ca in momentul in care va depuneti actele pentru cartea de identitate sa spuneti ca doriti sa va depuneti si actele pentru pasaport si aveti nevoie de ea cat mai repede - in principiu la cartile de identitate nu dureaza mai mult de o saptamana.

In privinta pasaportului, daca sunteti intr-o tara UE si puteti iesi cu CI aveti 2 posibilitati:
- in momentul depunerii actelor sa mentionati in cerere ca doriti ridicarea lui de la consulatul cel mai apropiat de localitatea unde locuiti in strainatate
- sa faceti cuiva din tara o procura speciala la notariat pentru ridicarea lui, iar apoi persoana respectiva sa vi-l trimita.

Variante mai sunt - de exemplu depunerea actelor pentru pasaport o puteti face acum la consulat iar in cerere sa mentionati ca:
- vreti sa il ridicati din tara de la serviciul public comunitar pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple din orasul X
- doriti pastrarea pasaportului vechi pana la ridicarea celui nou.
asta in cazul in care aveti nevoie de pasaport ca sa calatoriti in Romania, si cand ajungeti in tara aveti doar problema schimbarii cartii de identitate.
Astazi am fost si eu sa-mi schimb cartea de identitate. Initial am fost programata sa o ridic peste 2 saptamani, dar am solicitat o audienta, am spus motivele pentru care am nevoie de document mai devreme si am fost programata pentru a doua zi.
Multumesc frumos pentru raspuns, o sa incerc si eu sa cer eliberarea CI pentru a doua zi, ca sa pot depune actele pentru pasaport.Stiti cumv cat timp dureaza eliberarea unui pasaport simplu electronic in Bucuresti. Mentionez ca nu am avut pana acum pasaport.
De pasaport nu pot sa va spun nimic, insa in legatura cu CI, in momentul in care mergeti sa depuneti actele pentru eliberarea documentului solicitati sa vi se dea o cerere pentru audienta in care precizati motivele pentru care doriti eliberarea mai rapida a CI.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport expirat si carte de identitate valabila pana in februarie 2014 nataliabeatrice1983 nataliabeatrice1983 buna seara!eu sunt rezidenta in italia din 2007.am pasaportul expirat din 2010 si cartea de identitate romaneasca imi expira peste 1 an in februarie.eu nu pot ... (vezi toată discuția)
Neclaritati privind cartea de identitate soringoldenkid soringoldenkid Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti cu o chestie. Sambata urmeaza sa ma casatoresc iar sotia mea va trebui sa schimbe buletinul ceea ce am inteles ca dureaza cam ... (vezi toată discuția)
Pasapoarte pentru copii minori IORDAN ELENA IORDAN ELENA buna ziua, va rog sa imi spuneti cum este cel mai bine si repede sa procedez pentru a face pasapoarte copiilor mei de 12 ani si 6 luni, respectiv 9 ani in ... (vezi toată discuția)