avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ce hotarare anexez?
Discuție deschisă în Executare silită

Ce hotarare anexez?

1. Am castigat un proces referitor la drepturi salariale in octombrie 2011;
2. Am solicitat angajatorului punerea in aplicarea a hotararii Tribunalului.
3. Angajatorul a plaitit pana in prezent cam 1,5 la suta din suma stabilita de Tribunal.
4. In feb 2012 pentru ca angajatorul a facut recurs dar am castigat si la Curtea de Apel
Acum vreau sa incep executarea silita si nu stiu cum sa fac :
a. Mai fac inca o cerere catre angajator si astept din nou 15 zile ? "Opereaza vechea' cerere catre anagajator ? Mentionez ca nu au trecut 6 luni de cand angajatorul a facut ultima plata,o parte din cei 1,5 la suta platiti pana in prezent.
b . Executorul ce hotarare imi va cere? A Tribunalului? A Curtii de Apel?
Ultima modificare: Miercuri, 10 Octombrie 2012
Radamante, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters233678 , utilizator 10:21, 11 Octombrie 2012
Este necesara ultima hotarare investita cu formula executorie
o am si pe cea de la Curtea de Apel...pe care scrie irevocabila....are e stampilata pe fiecare fila,iar pe ultima pagina are 3 stampile....una dreptunghiulara pe care scrie Tribunalul X, prezenta copei e conforma cu originalul",a doua Timbru judiciar 0,15 lei,a treia Achitat 2 lei taxa fiscala.....e suficient?....find un proces legat de salariii hotararile sunt executoriii de drept...
Hotararile primei instante privind plata salariilor sunt executorii de drept, deci nu este necesară investirea cu formulă executorie. Angajatorul este obligat sa execute hotararea Tribunalului in termen de 15 zile de la data inregistrarii cererii de executare adresate de catre partea interesata( art. 261, Codul Muncii). Nu aveti obligatia sa faceti inca o cerere si va puteti adresa direct executorului, cu solicitarea de a pune in executare sentinta civila.
Totusi, ar fi utila si o noua cerere adresata angajatorului, prin care il veti avertiza ca veti solicita executarea silita, deoarece Curtea de Apel a mentinut hotararea fondului. Poate-l veti determina sa va plateasca de bunavoie drepturile salariale. Daca va adresati executorului, va trebui sa avansati cheltuieli de executare.
Daca angajatorul este privat se poate cere executarea silita. In caz contrar, hotararea definitiva primita in octombrie 2011 intra sub incidenta Legii nr. 230/2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala impotriva angajatorului Maria9 Maria9 Buna dimineata, Anul trecut, in urma procesului cu angajatorul, Tribunalul a hotarat sa primesc salariile restante si indemnizatia concediului de odihna ... (vezi toată discuția)
Contestatia in anulare climescumarian climescumarian contestatia in anulare depusa in termenul de 15 zile la Curtea de apel ,anuleaza executarea unei hotarari care este investita cu formula executorie ? (vezi toată discuția)
Legea 230/2011 privind aprobarea oug nr. 71/2009 privind plata unor sume prevazute in titluri executorii rox_maria rox_maria Buna ziua! Am o nelamurire in legatura cu aplicarea Legii 230/2011 privind aprobarea OUG nr. 71/2009 privind plata unor sume prevazute in titluri executorii ... (vezi toată discuția)