avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... CALITATE PROCESUALA PASIVA
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

CALITATE PROCESUALA PASIVA

Un angajat(in speta agent constatator ) la o societate comerciala cu asociat unic Primaria prin Consiliul local aplica o amenda unei terte persoane. Aceasta persoana cheama in judecata societatea comerciala. Aceasta societate are calitate procesuala pasiva ?Mai mentionez urmatoarele: angajatul societatii comerciale care a dat amenda este imputernicit de primar sa dea amenzi.Este corect ca eu, ca si societate comerciala sa am calitate procesuala pasiva daca doar salariatul care da amenda este angajatul meu iar amenda se da in baza unei hotarari de consili iar imputernicirea se emite de primar?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 00:38, 11 Octombrie 2012
orice societate trebuie chemată-n judecată prin reprezentant legal, altfel se poate invoca excepția lipsei calității procesuale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta: lipsa calitate procesuala consiliu local antonescu gheorghe antonescu gheorghe Bună ziua ! O societate comercială cheamă în judecată consiliul local al unui municipiu, pentru o acțiune comercială în constatare. Potrivit ... (vezi toată discuția)
Lipsa capacitate de folosinta a primariei Jayr Jayr Buna ziua tuturor! Speta: Primaria X a dat in judecata angajatii pentru recuperarea unor sume de bani (sporuri) in urma controlului Curtii de Conturi. La fond ... (vezi toată discuția)
Exceptia lipsei calitatii procesuale pasive negut negut In procesul meu cu Primaria(reclamata), privind o Decizie a acesteia, la a 3-ä infatisare,deci la al 2-lea recurs Primaria invoca anularea procesului pe ... (vezi toată discuția)