avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... caz complicat.aflarea retroactiva a datelor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

caz complicat.aflarea retroactiva a datelor

buna ziua.am luat o teapa pe net.sa intamplat asa:

am avut la vanzare un produs de 3000 lei.am cazut de acord cu o persoana sa ii trimit produsul gratuit,urmand ca el saimi puna banii in cont daca ii place.

mi-a trimis copie de pe buletinu.scanat.
am avut incredre vazand buletinu.
a ridicat marfa,a stins telefonu,si nu am mai dat de el.m-am deplasat la dresa,care nici nu exista.buletinul era contrafacut.

am vorbit cu el penet inaite de toate. se poate afla acuma de unde sa conectat si sa dam de el cu politia.sau numai daca mai vorbesc cu el.nu se poate afla retroactiv de date despre el? multumesc
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 19:56, 12 Octombrie 2012
depinde de adresa sa de email, datele acolo înregistrate.De putut se pot face multe, problema mai depinde și de ”lumina” din capul anchetatorului penal, de bună-voință, interes ca cetățeanul vătămat să fie ajutat etc etc Formulați imediat (în interiorul a 2 luni de la cunoașterea făptuitorului) o Pl.Penală și o depuneți la Parchetul d.p.l. judecătoria de care aparțineți (în 2 ex., una prin recomandată cu Confirmare de primire.Păstrați Factura expedierii+Conf. de primire la înapoierea sa+ex. celălalt al plângerii).Veți fi chemată de poliție să vă susțineți ori infirma plângerea printr-o declarație.
am vorbit cu un politist si mi-a spus ca nu se poate face nimic.persoana nu exista,adresa nu exista.si date retroactiv nu se pot lua.de aceea am intrebat pe forum.cartela precis era noua folosit doar pentru teapa,si telefonu la fel.cum sa imi recuperez bani?
va rod daca poate cineva sa ma ajute.cum se poate da persoana in cauza.se poate afla de unde a scris emailurile?asta e singur cale.sau de unde a vorbit la telefon
Teoretic se poate, dar dacă nu se va afla adevărata identitate a făptuitorului nu are cine să fie tras la răspundere. Aceste date, ip-ul , posibil şi locul de unde s-a vorbit , nu ar ajuta prea mult în actele de cercetare. Ideea este să se poată afla cine este făptuitorul . Se poate începe urmărirea penală in rem, adică cu privire la faptă.Dacă acea persoană din copia de pe cartea de identitate este fictivă, atunci nu pot fi efectuate acte de up faţă de o persoană fictivă.
Trebuie să fiţi mai realist şi mai precaut, să nu aveţi încredere nelimitată în orice persoană.
multumesc mult pentru raspuns.
daca se afla adresa de unde sa scris,si se gaseste produsul meu la cea adresa,se poate recuper?ma gandesc ca teparul ar minti ca la cumparat de laaltcineva.cred ca a nu am nici o sansa...

Alte discuții în legătură

Inselaciune de 7000 lei vasileblanaru vasileblanaru Buna ziua. M-am inteles cu cineva sa trimit un colet cu plata ramburs,in valoare de 7000 lei. Totul a fost in regula,tipul parea de treaba,dar cand a ajuns ... (vezi toată discuția)
Teapa de pe okazii.ro ContSters301351 ContSters301351 Buna ziua! Am luat o teapa de pe okazii.ro in sensul ca am primit in locul unui produs comandat aproape nou ,un altul uzat de alta culoare si forma.Am luat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ContSters144818 ContSters144818 Am si eu o intrebare.Am comandat pe okazii.ro un telefon lg ku990 de nota 10 spunea in anunt....avea 30 de calificative 100% pozitive mi s-a parut de ... (vezi toată discuția)