avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia pentru copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia pentru copil

AM O PRIETENA CARE A NASCUT ACUM 3 LUNI IAR PATROANA UNDE A LUCRAT NU VREA SA II SEMNEZE ACTELE PENTRU A DEPUNE DOSARUL PENTRU INDEMNIZATIA COPILULUI PE MOTIV CA A INCHIS FIRMA DE LA 1 OCTOMBRIE SI NU MAI ARE CE SA II FACA. DIN PRIMA ZI DE CIND A NASCUT PATROANA IMPREUNA CU CONTABILA AU AMINAT-O CU ACTELE STIIND CA INCHID FIRMA,NU II TREBUIE DECIT SEMNATURA SI STAMPILA PATROANEI CA ADEVERINTA DE LA CASA DE PENSII O ARE, CE TREBUIE SA FACA SA MEARGA MAI DEPARTE PENTRU A BENEFICIA DE INDEMNIZATIE? MULTUMESC

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:15, 11 Octombrie 2012
1. Poate beneficia de concediu crestere copil daca depune la dosar decizia de incetare a contractului individual de munca si adeverinta tip eliberata de angajatyor, cu veniturile nete pe cele 12 luni anterioare nasterii copilului.

2. Luati legatura cu ITM care poate sanctiona pe angajator daca nu va elibereaza documentele necesare.

Obs.: Nu mai scrieti exclusiv cu majuscule pentru ca este obositor la citit!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcere la serviciu din concediul pentru cresterea copilului cornel selaru cornel selaru Sotia mea a fost angajata cu contract individual de muncape o perioada determinata la o firma iar in aceasta perioada a nascut si a ramas timp de doi ani in ... (vezi toată discuția)
Vechimea pt. a beneficia de indemnizatie pentru ccc florichiroiu florichiroiu buna ziua, eu sunt insarcinata in 3 luni si nu am vechime in munca decat 6 luni ,magazinul in care lucrez din luna noiembrie se va inchide peste 2 zile si ... (vezi toată discuția)
Somaj daca esti insarcinata? grecescu_andreea grecescu_andreea Buna seara!Sunt angajata unei firme in data de 16.10.2008 pe postul de economist la jumatate de norma.De curand am aflat ca sunt insarcinata in 3 luni ... (vezi toată discuția)