avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... reintoarcere la serviciu din concediul pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

reintoarcere la serviciu din concediul pentru cresterea copilului

Sotia mea a fost angajata cu contract individual de muncape o perioada determinata la o firma iar in aceasta perioada a nascut si a ramas timp de doi ani in concediu pentru cresterea copilului. Zilele trecute a sunat la firma la care lucrase iar de acolo i s-a comunicat ca nu se mai poate intoarce la serviciu deoarece contractul sau a expirat la o luna dupa ce a nascut si de aceea nu mai este salariata firmei. Mentionez ca firma se afla in insolventa! Ce ar putea sa faca in aceasta situatie, unde sa se adreseze si daca poate beneficia de ajutor de somaj? Va multumesc!

Ultima modificare: Marți, 21 Aprilie 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:13, 21 Aprilie 2015
In acest caz, va trebui sa mearga la angajator si sa solicite :
- adeverinta de vechime
- decizia de incetare a c.i.m.
- adeverinta de somaj

Dupa primirea acestor acte va merge la AJOFM sa se inscrie la somaj.

Acte necesare pentru inregistrarea unei persoane care indeplineste conditiile pentru acordarea indemnizatiei de somaj le gasiti aici:
[ link extern ]
1. Un contract individual de munca (CIM) pe perioada determinata inceteaza de drept la data expirarii perioadei pentru care a fost incheiat, indiferent de situatia in care se afla salariatul la acea data.

2. Pentru a putea beneficia de indemnizatie de somaj trebuia sa se inregistreze la Agentia de Somaj in termen de 12 luni de la data incetarii CIM.

3. Rog, nu mai scrieti exclusiv cu majuscule! Este obositor la citit si este si contrar prevederilor Regulamentului de postare.
Ultima modificare: Marți, 21 Aprilie 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Daca societatea se afla in insolventa, atunci actele de mai sus le solicitati lichidatoruluis au administratorului judiciar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expirare contract de munca gravida ramona18121984 ramona18121984 Buna ziua.sunt insarcinata in 34 saptamani si urmeaza sa nasc pe 14 noiembrie.Sunt angajata cu contract pe perioada determinata si imi expira pe 1 noiembrie,cu ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj ? de unde iau adeverinta ? yuby yuby Buna ziua , Situatia mea este in felul urmator .Am fost angajata la Unicc in sistemul bancar cu acte contract pe perioada determinata , am intrat in concediu ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca ContSters76364 ContSters76364 Buna ziua Am lucrat la o firma de curierat timp de 1 an pe perioada determinata,si acum cand trebuia sa-mi faca contractul pe perioada nedeterminata,am primit ... (vezi toată discuția)