avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare locuinta

Care este cel mai potrivit act pe care o matusa trebuie sa-l faca cu mama mea la notar pentru cedarea unui apartament (contract de vanzare cumparare, contract de intretinere,etc). Ma refer la un act care sa fie cat mai putin atacabil din punct de vedere juridic, un cost aproximativ si documentele necesare la notar.
Depinde ce se doreste prin acel act, depinde daca matura are mostenitori si ce clasa de mostenitori.
Daca doreste instrainarea bunului si sa fie si ingrijita atunci actul va fi unul de vanzare-cumoarare cu clauza de intretinere, dar poate fi si vanzare simpla, si donatie.

Doreste sa fie ingrijita, iar mostenitorii cei mai apropiati au acelasi rang ca si mama mea (nepoti)

Atunci alegeti varianta contractului de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sora mamei mele nu are copii, iar din partea soțului are nepoți de la frații lui. ea vrea să-mi doneze cu uzufruct o casă, poate fi atacată donația de ceilalți nepoți? grigorescumarga grigorescumarga Buna seara,sora mamei (matusa mea) nu are copii iar din partea sotului are nepoti de la fratii acestuia,vrea sa-mi vanda o casa la tara cu contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Act de donatie sau vanzare cumparare galaoan galaoan Buna ziua. Va supun atentiei urmatoarea problema. Suntem doua surori si dupa moartea mamei am semnat ca mostenirea ei sa revina tatalui nostru. Acum tatal ... (vezi toată discuția)
Speta : cumparare imobil (apartament) / contract special cmunteanu2002 cmunteanu2002 Speta : Cumparare imobil (apartament) / Contract special Partile tranzactiei : a) Proprietar/Vanzator : tatal – vitreg (ca relatie fata de ... (vezi toată discuția)