avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

codul muncii

Cum poate un asistent medical licentiat in Drept sa fie trecut pe postul juristei aflata in concediul de ingrijire a copilului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:26, 29 Decembrie 2012
Exista o practica judiciara neunitara a instantelor de judecata referitoare la interpretarea dispozitiilor legale in aceasta materie.
Unele instante de judecata incuviinteaza cererile de investire cu formula executorie a hotararilor judecatoresti definitive pronuntate de instantele penale iar altele le resping avand in vedere dispozitiile art. 415 Cod proc. penala potrivit carora , hotararile instantelor penale devin executorii la data cand au ramas definitive si dispozitiile art. 374 indice 1 Cod procedura civila, conform carora inscrisurile carora legea le recunoaste caracterul de titlu executoriu sunt puse in executare fara investirea cu formula executorie
Multumesc.Am nevoie de un sfat intr-o speta:
Intr-o institutie publica exista 2 sindicate X si Y. In anul 2010 ambele sindicate au dat institutia in judecata pentru plata premiilor aferente anilor 2008-2009 prin doua actiuni distincte. In anul 2011 sindicatul X a castigat procesul iar sindicatul Y a pierdut ( prin sentinte date de acelasi tribunal). La momentul de fata, sindicatul Y cheama institutia din nou in judecata pentru plata acelorasi premii din anii 2008-2009 invocand de aceasta data discriminarea in raport cu sentinta data pentru sindicatul X.Cum trebuie institutia sa abordeze in intampinare problema privind discriminarea, avand in vedere ca nu ar dori sa se acorde plata premiilor pentru sindicatul Y din cauza lipsei banilor?





Institutia poate invoca autoritatea de lucru judecat in raport de litigiul cu sindicatul Y ... efectul autoritatii lucrului judecat se impune intr-un al doilea proces care are legatura cu chestiunea litigioasa dezlegata anterior, fara posibilitatea de a mai fi contrazis.
Multumesc.Spuneti-mi, va rog, daca prevederile art. 23 din OUG 115/2004 privitoare la tichetele de masa in unitatile sanitare mai este in vigoare?
Art.23 din OUG nr.115/2004 este in vigoare ... la data de 1 ian. 2010, se abrogă ordonanţa de urgenţă cu excepţia art. 23, art. 24, art. 26, art. 27, art. 28, art. 29, art. 30, art. 36, art. 37 şi art. 411, prin Legea nr.330/2009 ...

Alte discuții în legătură

Recuperare drepturi salariale cristina/BZ cristina/BZ sentinta civila:admite contestatia precizata ,formulata de contestatoarea x domiciliata in y,contradictoriu cu parata z(ziar local) cu sediul in y si in ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi salariale iulia_n40 iulia_n40 In urma cu doi ani, conducatorul institutiei in care lucrez mi-a retinut abuziv din salariu, incadrandu-ma pe un post inferior.M-am judecat cu institutia si, ... (vezi toată discuția)
Colegul va mai putea lucra ? oanaportar oanaportar Hristos a inviat ! Astazi, a venit la institutia noastra Comunicare minuta penala. Procesul penal priveste pe colegul de serviciu care a fost judecat ... (vezi toată discuția)