avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adunari Generale neconvocate de 3 ani
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adunari Generale neconvocate de 3 ani

E normal ca la o Asociatie de Proprietari sa fie aceasta situatie: Adunari Generale neconvocate de 3 ani, Presedinte interimar tot de atunci (neales statutar), fara Administrator de 1 an, cenzor in functie, cu toate ca e bolnav de Altzheimer, fiind trecut prezent la sedinte, cu toate ca familia lui ne-a zis ca nu mai lucreaza pentru ei de 2 ani, pentru ca a observat o lucrare fictiva (sunt vecin cu el si am aflat totul de la rudele dansului) !
Ce se poate face, pentru ca nici Primaria nu vrea sa actioneze hotarat, au procese multe, unul l-au pierdut pentru constructia unui nou sediu intr-un gang care era drum public (si fara a se convoca legal o Adunare Generala cu toti proprietarii pentru avizare), acum urmeaza altul pentru semnaturi false (CNP-uri si semnaturi identice pentru a motiva constructia cladirii).
Unde mai pui ca e cea mai scumpa Asociatie din oras (ca plata pentru utilitati si salarii - contabila are 1400 lei net, brut, 2000 lei !), formata din 9 blocuri, 27 scari, 460 proprietari (o suprafata imensa), cu penalizari puse discriminatoriu, cu lucrari de reparatii fictive (de vreun an, de cand a plecat vechiul Administrator, s-au mai calmat), etc.
Nu stim incotro sa ne mai indreptam, ca se pare ca nici justitia nu prea ii acuza, cu toate ca actele sunt clare (au gasit o chichita cu pierderea dreptului procesual pentru a nu demola acea cladire ilegala).
Cel mai recent răspuns: 280366 , utilizator 11:45, 20 Aprilie 2013
Stimate utilizator,persoanl denuntati situatia aparte,anormala cu care va confruntati in cadrul asociatiei dvs
Precizati incalcari repetate ale normelor in domeniu,dar nu realizati ca in situatia expusa pentru alinierea la normalitatea legal prevazuta este necesara o interventie concreta,o cunoastere a legii
In conditiile in care dvs denuntati atatea nereguli,dar nici nu aveti interes sa convocati adunare generala,in aceasta situatie ramane sa suportati aceiasi reprezentanti care sa aiba o activitate intemeiat suspectata
Aspectele succesiv denuntate privitor la nou sediu...fals in semnaturi sunt total insuficient detaliate pentru a putea fi analizata si a se emite opinie
Primordial este ca asociatia sa fiinteze sa isi conduca activitatea prin reprezentanti legal alesi,care sa detina raporturi juridice legal incheiate cu asociatia de proprietari,care sa detina fisa postului individuala-astfel incat ,sa poata raspunde eventual pentru activitatea/inactivitatea din cadrul asociatiei de proprietari
Aspectele precizate de dvs pot fi incadrate in latura comica=pana unde poate conduce dezinteresul majoritatii intr-o asociatie de proprietari,in latura tragica dar ,practica demonstreaza ca de multe ori in astfel de cazuri de incalcare a normelor se evidentiaza si latura penala cu existenta de prejudiciu material
Invocati greutati in convocarea aproape 100 de proprietari..vi se pare multi proprietari de convocat?Ar trebui sa existe interes si responsabilitate deoarece toti acesti 100 de proprietari vor ridica pretentii si nemultumiri in cazul in care eventual vor fi evidentiate existenta de incalcari ale normelor in vigoare,incalcari materializate si cu prejudiciu material
Fara o implicare responsabila,fara o analiza temeinica a situatiei cu care va confruntati,fara interes in respectarea si aplicarea normelor in vigoare,nu ve-ti putea sa depasiti situatia si in final proprietarii pe care nu ii puteti convoca la adunarea generala vor ajunge sa le fie taiate utilitatile si asociatia de proprietari titulara contractelor de furnizare utilitati sa fie parte reclamata in actiunile promovate de furnizorii de servicii
În sfârșit, minune ! După multe sesizări și plângeri către primărie, cei de acolo au trimis o somație către A.P. 71, în care activez, să respecte textul de lege 230/2007 în care se spune că Adunările Generale sunt obligatorii anual (ordinare), și alte texte de lege încălcate de șefii A.P. Ei n-au mai convocat o AD.GEN. din 2009 (!!!), fapt complet ilegal, și doar somați de autorități au organizat-o !
Sâmbătă, 6.04.2013, a avut loc AD.GEN. reconvocată, dar s-a întâmplat ceva mai rar întâlnit.
La ședință am invitat și 2 oficialități (știam că fostul președinte va crea diversiuni și am chemat observatori): o consilieră locală independentă și Președintele Uniunii Asociațiilor de Proprietari din oraș, două persoane care aveau legătură cu legalitatea Asociațiilor de Proprietari.
Președintele și grupul lui de presiune, simțind că așa nu-și mai puteau impune stilul dictatorial de până atunci (semăna cu fuga lui Ceaușescu din 1989), au încercat să supună la vot să dea afară persoanele invitate oficial de mulți proprietari, prin semnături. Chiar eram curios, cum doreau diversioniștii să procedeze dacă cele 2 oficialități nu doreau să plece: îi luau cu japca și-i aruncau afară din sală ? Nu știu ce lege interzice accesul unor persoane invitate oficial de mulți proprietari la o ședință de AD. GEN..
După 2 încercări de a reuși să-i forțeze să plece, văzând că n-au șanse, Președintele și C.E. au forțat închiderea ședinței, declarând-o nestatutară. Cu motivația că nu acceptau invitați, e absurdă diversiunea asta !
În fine, i-am lăsat să plece pe cele aproximativ 20 persoane, și am rămas restul de 25 proprietari să continuăm ședința AD. GEN.
Oricum, polițistul chemat chiar de către Președinte pentru certificarea legalității, a rămas și el în continuare, deci eu zic că AD. GEN. a fost statutară, odată ce am rămas atâția proprietari, grupul celălalt părăsind ”corabia” ca niște șobolani.
S-a hotărât schimbarea totală a conducerii vechi și s-a consemnat în procesul-verbal, polițistul fiind martor.
CE ZICEȚI, POT SÃ CONTESTE DIVERSIONIȘTII LEGALITATEA AD. GEN. RECONVOCATE ÎN SITUAȚIA DATÃ ? Ar avea șanse să răstoarne noua conducere ?
De ce au părăsit ședința, pt. că dacă rămâneau, aveau ceva șanse să câștige ?

Prostia și lipsa de creier dăunează, dar sper să putem prelua ștampila și restul actelor, care trebuie obligatoriu verificate financiar-contabil de un expert, avem certitudinea că găsim lucruri inimaginabile de încălcare a multor legi.
De-asta nu vroiau ei să avem observatori, încercau prin orice mijloace să nu afle toți proprietarii (~460) multele ilegalități, chiar violențe verbale și fizice din partea tripletei Președinte-Administrator-Contabila.
SPER SÃ FIE ULTIMELE LOR CLIPE LA A.P. 71, POATE-I AȘTEAPTÃ ELICOPTERUL SÃ-I SALVEZE. Ne-am săturat de cât ne-au jecmănit acești penali (au dosar de începere a urmăririi penale pentru fals în semnături private, ceea ce e grav), și ar trebui să tacă în legătură cu AD. GEN. reconvocată, pe care vor s-o declare nestatutară.
Nici azi nu am reușit să preluăm cu totul Asociația, cu toate că Procesul-Verbal e recunoscut de autorități, unele prezente la AD. GEN.
Ce ne sfătuiți să facem în viitorul foarte apropiat, pentru a putea să facem și un control financial, o expertiză, să știm de cine am fost conduși, pe lângă lege ?
N-am vrea să ajungem la Executor Judecătoresc, datorită sumelor mari luate de acela.
Chiar pot contesta foștii șefi acea Adunare Generală părăsită chiar de ei, cu un motiv comic: îi incomoda prezența invitaților-observatori - o consilieră locală independentă, aleasă de 20.000 de oameni, și un șef al Federației Uniunii Asociațiilor de Proprietari, om onest, fost pilot de aviație și fost director de ziar.
E clar că vroiau să facă ședința în felul lor șmecheresc, să nu răspundă pentru ilegalitățile dovedite de vreo 10 ani, nedând cuvântul și contestatarilor.
Odată ce au luat ei decizia de a construi un nou sediu al A.P. într-un gang, drum public de 50 de ani, prin voința unui singur bloc (cică au făcut AD. GEN. doar cu acel bloc !!!???) din totalul de 9 (460 proprietari), acel Proces-Verbal fiind nul din start pentru că n-au supus dezbaterii hotărârea luată prin AD. GEN. cu TOȚI PROPRIETARII, nu pe ascuns, cu câțiva.
Dacă e așa, hai să hotărâm fiecare să facem o piscină, să zic, în fața blocului, fără aprobarea majorității.
Mai grav e că ulterior a trebuit să ne ia banii pe lucrare tuturor celor 460 proprietari, cu toate că a hotărât abuziv o mică parte în numele tuturor prin simulacrul de Ad. Gen. !
Unde mai punem că acel sediu are suprafața exact cât un apartament, construit exact ... sub apartamentul Președintelui, care și-a tras cablu de curent de la el, către sediul A.P., neavând aprobare de la RENEL, așa omul făcând economii și la reparația țevilor din apartament.
Ați mai auzit de abuzurile astea incredibile ale unui președinte interimar de A.P., de 3 ani ?
Spun că e ilegal numit președinte, pentru că el încă nu a convocat, conform legii 230/2007, o AD. GEN. (de 4 ani, 0 / zero Adunări făcute !) după 90 zile de la numire. Chiar că nu știm în ce calitate a semnat el actele Asociației, de vreo 3 ani de când a fost numit pe ascuns, abuziv, nu știm de cine, cu toate că era un amărât de paznic, nici măcar component al Comitetului Executiv, ales conform legii.
ABERANTÃ SITUAȚIE ESTE LA ASOCIAȚIA NOASTRÃ, ȘI SUNT MULT MAI MULTE CARE DOVEDESC ”DICTATURA” NU ȘTIU CUI E ÎN SPATELE ACESTEI A.P.
Chiar vă rog să scrieți aici dacă ați mai avut situații de genul ăsta, cu atâtea ilegalități nepedepsite încă de organele abilitate. Am înțeles că Primăria ar vrea să acționeze, în urma dezvăluirilor, dar e prea târziu, s-au adunat prea multe aberații de legi proprii, nu cele în vigoare, aceștia încălcând și Constituția, chiar și Drepturile Omului (mă refer la faptul că ei vroiau să interzică accesul unor invitați-observatori la Adunarea Generală de pe 6.04.2013, dar, văzând că nu pot scăpa, au oprit abuziv AD. GEN., restul proprietarilor rămași continuând statutar, din ce am aflat de la avocați, alegându-ne atunci alți conducători).
NUMAI BUCURII !
Ultima modificare: Luni, 15 Aprilie 2013
280366, utilizator
280366 a scris:
Ați mai auzit de abuzurile astea incredibile ale unui președinte interimar de A.P., de 3 ani ?

Am auzit de multe abuzuri dar, cred ca ceea ce spuneti dumneavoastra seamana cu expresia jucatorilor de table cand mai continua sa joace, jocul fiind evident pierdut: "la Braila daca mai joci iti da cu tablele in cap". Nu am fost atent daca sunteti din Braila sau nu dar, fara a vrea sa supar pe cineva, parca se potriveste situatia, locul, obiceiul...

Acum, inteleg ca aveti oameni noi alesi in comitet, nou presedinte..., incercati sa va adunati, sa preluati documentele, sa gestionati corect si treptat, pe masura ce dati peste greseli facute in documente, sa le analizati, sa le remediati ori sa decideti alte masuri, alte actiuni (expertiza, sesizare politie, instanta...).

Domnule Adrian, nu știm ce pași să mai urmăm, din experiența dvs., cum să acționăm, având în vedere că ei contestă acea AD. GEN. pe care chiar grupul lor mafiot a părăsit-o încă de la început ? Avea președintele dreptul să suspende ședința, doar pentru că-l incomodau invitații-observatori ? Cică ar fi contestat în justiție adoptarea hotărârilor luate după ce au părăsit corabia ca niște șobolani, știind că ei au fost obligați de Primărie s-o organizeze, după 4 ani de sesizări că n-au făcut-o. Ce să conteste, că nu înțeleg, doar faptul că asistau la AD. GEN. observatori ?
E chiar tragi-comică situația lor, știind că deja fostul președinte n-a fost ales de AD. GEN. de acum 3 ani, el semnând abuziv acte care ne priveau pe cei 460 proprietari, mulți bătrâni, care deja pun ”botul” la diversiunile lor, precum că vrea să le ia cineva sediul Asociației (cum ???!!!), care e provizoriu, și total ilegal construit pe un drum public, gang de 50 ani. Hotărârea de atunci e nulă, pt. că n-a fost luată în AD. GEN., doar un bloc din 9 făcând-o !!!
Avem dreptul să intrăm forțat în sediul Asociației, măcar să nu-i mai vedem acolo ?
Problema e cum facem transferul de ”putere” fără a încălca legea, și cine și cum se preia documentația și restul acțiunilor ? Nu prea avem contabil încă, dar poate o vom face-o și p-asta.
Ãștia se apără prin diversiuni, când am fost toți acolo pentru a le preda Procesul-Verbal al ședinței Ad. Gen., au chemat Poliția Locală (oamenii se întrebau, de ce oare au fost chemați, că era totul pașnic și nu era de competența lor), AVOCATUL (normal, acesta e plătit de noi, ce căuta acolo, să-i apere pe ilegaliști) care am auzit că poate fi reclamat la Barou pentru neprofesionalism.
Au fost niște faze care deja ne pun pe gânduri despre sănătatea mintală a fostului președinte, care, disperat, urla la telefon, când deja sunase la Poliție, că vrea să-l bată ... un moș de vreo 80 de ani din noul Comitet Executiv. Bătrânul doar își dăduse jos sacoul, pt. că era cald, și, în plus, era la o distanță de 3 metri, așezat pe scaun. La fel, mai târziu, un alt pensionar, discuta în altă cameră a sediului cu fostul președinte, când auzim un urlet: VREA SÃ MÃ BATÃ, A PUS MÂNA PE MINE ! Ce se întâmplase: bătrânul, discutând cu el, a pus ușor mâna pe el, ca un tic pe care-l avem fiecare când vrem să punctăm ceva. Plus că bătrânul e așa firav, de-l suflă vântul. Săracul ex-președinte, face orice pentru a-și apăra acel sediu, care se pare că l-a făcut doar pt. folosință proprie, știind că e situat exact sub el, având și cablu de curent tras din apartamentul lui, înspre sediu (n-are aprobare de la Renel, construcția e ilegală). Așa ceva e rar întâlnit, parcă ne conduce un dictator !
ATÂTEA ILEGALITÃȚI SUNT PESTE PUTEREA NOASTRÃ DE ÎNȚELEGERE.
Problema e că se aude că e cineva în spatele lor care-i apără, și de-asta nu știm exact cum să mai acționăm să-i îndepărtăm din sediul ăla. Cei care au fost observatori (un Consilier Local Independent [ link extern ] ă.
Ultima modificare: Marți, 16 Aprilie 2013
280366, utilizator

Alte discuții în legătură

Adunare generalã reconvocatã, statutarã (legalã) sau nu ? invitații sunt acceptați sau nu ? 280366 280366 În sfârșit, mare minune ! După multe sesizări și plângeri către primărie, cei de acolo au trimis o somație către A.P. 71, în care ... (vezi toată discuția)
Proces-verbal al adunării generale al unei asociatii afisat la avizier dupa 3 luni, nedatat ! zxc1 zxc1 Procesul-Verbal al Adunării Generale al Asociatiei noastre s-a afisat la Avizier, în sfarsit, după 3 luni, dar nedatat. Problema e ca deja au aplicat ... (vezi toată discuția)
Unde şi cum se poate contesta o adunare generală re-convocată dintr-o asociaţie de proprietari ? asd1 asd1 Unde şi cum se poate contesta o Adunare Generală re-convocată dintr-o asociaţie de proprietari, datorită faptului că nu s-au respectat legile ... (vezi toată discuția)