avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... control ITM la punctul de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

control ITM la punctul de lucru

BUNA ZIUA


am urmatoarea situatie :
punct de lucru deschis , declarat 1 salariat , in fapt pe zona respectiva isi desfasoara activitatea si agentii si soferii dar contractele lor de munca sunt inregistrate la ITM Bucuresti unde are sediul societatea ,
cu toate aceste inspectorul ITM Bacau - solicita o serie de acte care se presupune ca ar trebui inregistrate la ITM bacau

mai mult eu consider ca daca agentii si soferii au munca de teren si nu de birou , cred ca e ok sa nu-i declar ca salariati la pct de lucru si sa-i inregistrez ca desfasurand activitate pentru societatea la sediul social .- in bucuresti .

cum sa scap de ispector ?
Cel mai recent răspuns: ContSters159316 , utilizator 10:59, 16 Octombrie 2012
Spuneti acelui inspector sa va arate prevederea legala unde se reglementeaza faptul , c.i.m. ale salariatilor de la punctul de lucru trebuie inregistrate, depuse si transmise la ITM-ul in raza caruia se afla punctul de lucru ...

Din cate cunosc nu exista asa ceva reglementat nici in Codul Muncii si nici in HG nr.500/2011.
Dumneavoastra, ca si angajator, trebuie sa faceti dovada in ce calitate va aflati in judetul respectiv. Aceasta dovada presupune existenta unui contract de lucrari - contractant sau subcontractant, daca punctul de lucru este declarat sau doar organizat in llocalitatea respectiva etc.
Orice punct de lucru deschis in alt judet decat in cel in care societatea isi are sediul si care are cel puti 10 salariati care desfasoara activitate, trebuie declarat la ITM-ul din judetul respectiv. La aceste documente se referea inspectorul ITM, nu la contractele individuale ale salariatilor.
ITM-ul nu are nicio legtaura cu contractele de lucrari ..... unde exista prevazut in legistaie aceste aspecte postate de dvs :
1. trebuie sa faceti dovada in ce calitate va aflati in judetul respectiv

2. Orice punct de lucru deschis in alt judet decat in cel in care societatea isi are sediul si care are cel puti 10 salariati care desfasoara activitate, trebuie declarat la ITM-ul din judetul respectiv.
:-/
inspectorul de munca poate solicita orice informatii sau documente pe care le considera el necesare in vederea realizarii controlului. Probabil ca persoanele la care va referiti au fost depistate la munca in Bacau, ori s-au gasit la punctul de lucru documente semnate de acestia. E normal sa solicite CIM pt ei. Daca nu le-ati fi prezentat va putea sanctiona contraventional.
in ce priveste locul angajarii agentilor, in cazul in care ITM constata neconcordante intre prev CIM si situatia in fapt va lasa doar masuri, nu exista amenda pt asa ceva.
referitor la angajarea agentilor pe pct de lucru si transmiterea in Revisal in Bacau, conf. 3 alin 3 HG 500/2011 "angajatorii care au înfiinţat sucursale, agenţii, reprezentanţe sau alte asemenea unităţi fără personalitate juridică, cărora le-au delegat competenţa încadrării personalului prin încheierea de contracte individuale de muncă, pot delega acestora şi competenţa înfiinţării registrului". Deci chiar daca se incheie CIM pe pct de lucru nu e oblig infiintarea Revisal la pct de lucru, decat daca doreste angajatorul.
Florin Cioca

Cat se poate de corect, cele expuse de mine sunt din practica controalelor ITM.
Societatea la care lucrez are mai multe puncte de lucru in alte judete din tara si trebuie sa ne prezentam la fiecare control ITM din judetul respectiv.
De fiecare data ni se cere sa facem dovada calitatii noastre in localitatea respectiva prin diferite documente - certificat constatator de la registrul comertului care sa ateste inregistrarea punctului de lucru, notificarea ITM din judetul respectiv privind existenta punctului de lucru sau un contract de lucrari in baza caruia s-a organizat punctul de lucru, etc. (in functie de domeniul de activitate al fiecarei societatii).
Notificarea ITM pentru infiintarea unor puncte de lucru in alt judet decat in cel in care societatea isi are sediul este prevazuta in legislatie.

Ultima modificare: Duminică, 14 Octombrie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Control itm - competenta ContSters185970 ContSters185970 Am un control efectuat de catre un inspector din cadrul ITM Sibiu pentru un punct de lucru din Sibiu. Acesta aplica o amenda societatii pentru faptul ca ... (vezi toată discuția)
Certificat constatator - locatii aferente sucursalei aurelsmeu aurelsmeu Buna ziua, Un agent economic cu capital integral privat are sediul social in localitatea A pentru care i s-a eliberat Certificatul constatator prin care se ... (vezi toată discuția)
Autorizare ssm petronel11 petronel11 Buna ziua, Am solicitat la ITM eliberarea certificatului constatator. Avem un sediu principal si niste sucursale fara personalitate juridica. In cerere am ... (vezi toată discuția)