avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... control ITM la punctul de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

control ITM la punctul de lucru

BUNA ZIUA


am urmatoarea situatie :
punct de lucru deschis , declarat 1 salariat , in fapt pe zona respectiva isi desfasoara activitatea si agentii si soferii dar contractele lor de munca sunt inregistrate la ITM Bucuresti unde are sediul societatea ,
cu toate aceste inspectorul ITM Bacau - solicita o serie de acte care se presupune ca ar trebui inregistrate la ITM bacau

mai mult eu consider ca daca agentii si soferii au munca de teren si nu de birou , cred ca e ok sa nu-i declar ca salariati la pct de lucru si sa-i inregistrez ca desfasurand activitate pentru societatea la sediul social .- in bucuresti .

cum sa scap de ispector ?
Cel mai recent răspuns: ContSters159316 , utilizator 10:59, 16 Octombrie 2012
freeelis a scris:n
nAsa cum v-am mai spus , nicunul din textele indicate de dvs nu prevede aceasta obligatie ... una este in speta si alta este situatia prevazuta de Legea nr.319/2006.nnLa infiintare, societatea isi ia avizul de SSM prin intermediul ORC.nnCunosc destul de bine practica ITM-urilor in tara ,iar in mesajul initial nu se face nicio referire la HG indicat de dvs.n
nn

Mesajul trebuie sa recunoasteti este foarte sarac in detalii, nu face referire la mai nimic nici la HG-ul indicat de mine dar si nici de c.i.m. ale salariatilor de la punctul de lucru care trebuie inregistrate, depuse si transmise la ITM-ul in raza caruia se afla punctul de lucru ... nici la REVISAL-ul indicat de dumneavoastra sau de reglementari in Codul Muncii .

Cred ca faceti o mare confuzie .. eu nu am postat de REVISAL ... si cu acest mesaj ii pun capat acestei discutii care excede cadrul topicului.

:closedtopic:
freeelis a scris:

Spuneti acelui inspector sa va arate prevederea legala unde se reglementeaza faptul , c.i.m. ale salariatilor de la punctul de lucru trebuie inregistrate, depuse si transmise la ITM-ul in raza caruia se afla punctul de lucru ...

Din cate cunosc nu exista asa ceva reglementat nici in Codul Muncii si nici in HG nr.500/2011.


Nu fac nici o confuzie dumneavoastra ati spus aceste lucruri, cat despre cunostinta dumneavoastra despre practica ITM-urilor din tara nu pot sa contest dar, ma mira faptul ca spuneti ca speta este una si ce spune legea este alta. Priviti lucrurile strict juridic mai putin practic.
Consider ca discutia este una constructiva.
Legea indicata de dvs nu se refera la spectele semnalate in mesajul initial ... s-a solicitat sa se prezinte anumite acte care trebuiau inregistrate la ITM-ul local .. actele care se inregistreaza la ITM privind relatiile de munca sunt cele privind incheierea, suspendarea, modificare , executarea si incetarea c.i.m.

Lucrurile sunt privite din toate punctele de vedere ... juridic vorbind obligatia despre care se presupune ca ar exista nu exista in niciun text de lege .. practic vorbind , la punctele de lucru angajatorul ar trebui sa aiba copii de pe actele mentionate mai sus ...

Cand am facut precizat actul normativ m-am referit la obligatia de inregistrare a punctului de lucru si nicidecum la REVISAL. ...
va multumesc tuturor pentru raspunsuri ,
controlul a fost pe parte de SSM , iar la punctul de lucru am declarat 1 salariat adica secretara care are program fix de lucru , in fapt isi desfasoara activitatea 15 salariati fiind agenti de vanzari si soferi care nu au un program stabil .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control itm - competenta ContSters185970 ContSters185970 Am un control efectuat de catre un inspector din cadrul ITM Sibiu pentru un punct de lucru din Sibiu. Acesta aplica o amenda societatii pentru faptul ca ... (vezi toată discuția)
Certificat constatator - locatii aferente sucursalei aurelsmeu aurelsmeu Buna ziua, Un agent economic cu capital integral privat are sediul social in localitatea A pentru care i s-a eliberat Certificatul constatator prin care se ... (vezi toată discuția)
Autorizare ssm petronel11 petronel11 Buna ziua, Am solicitat la ITM eliberarea certificatului constatator. Avem un sediu principal si niste sucursale fara personalitate juridica. In cerere am ... (vezi toată discuția)