avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Acordare de imprumuturi cu dobanda
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Acordare de imprumuturi cu dobanda

Buna ziua,
As dori sa stiu daca exista o forma legala prin care o pf poate acorda imprumuturi altor pf si de a percepe dobanda si totodata cea mai simpla forma de recuparere a banilor(exp: soc de recuperari debite, avocat...).
Ma intereseaza un raspuns sau o solutie (infiintare unei societati , colaborarea cu o firma specializata in acordare imprumuturi)
Orice indicatie mi-ar fi de mare folos.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Adrian Voican Adrian , Avocat 13:20, 26 Ianuarie 2009
Singurele institutii care pot acorda bani cu dobanda sunt casele de amanet si bancile comerciale.Nu exista o alta forma legala de acordare de sume de bani cu dobanda

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen damiraco damiraco Buna ziua, ce cod Caen este necesar pentru a deveni colaborator al unei societati care acorda imprumuturi nebancare? Multumesc (vezi toată discuția)
O asociatie poate acorda împrumuturi bănești fară niciun fel de dobândă? Csorin Csorin Buna ziua, dorim sa infiintam o asociatie pentru a ajuta persoanele bolnave, iar pe langa donatii, dorim sa acordam si imprumuturi financiare, cu caracter ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut intre 2 soc.comerciale cu acelasi administrator asin asin Buna ziua, as dori sa stiu daca este legal si corect sa obtin un credit de la banca pe o soc.1 si pe baza de contract de imprumut pe 3 ani fara dobanda ,sa ... (vezi toată discuția)