buna seara! Va deranjez cu o intrebare! soacra mea a facut un credit de nevoi personale fara giranti la bank cu ceva timp in urma. avand probleme financiare respectiv pierderea locului de munca nu a mai putut platii ratele la banca si a trecut mai bine de jumatate de an de cand se intampla asta!am primit ulterior o hartie de la banca in care este stipulat ca i-au fost blocate conturile si ca trebuie sa plteasca intreaga suma datorat bancii. Intrebarea e in felul urmator : Poate banca sa ii ia apartamentul daca o va trimite in jutecata? mentionez faptul ca este copropietar al apartametului iar acesta este ipotecat pentru un credit de nevoi personale de-al meu!va multumesc anticipatsi astept raspuns.
Contractul de credit constituie titlu executoriu, nu e nevoie de un proces, soacra nu se va judeca cu creditorul, poate fi executata direct dupa ce executorul cere si obtine incuviintare pt executare silita de la instanta.
Daca e datorie personala, trebuie ca respectivul creditor sa ceara partajul bunului pt a putea executa doar cota dansei. Se prea poate sa nu se complice, mai ales ca daca se va ajunge la executare, banii se vor duce intai la banca care are ipoteca.
Nu vorbesc cu tenta de a jigni , insa am intalnit si juristi ai unor banci cu care multi cetateni au litigii si care dadeau sfaturi sa mearga sa-si vanda si sufletul si sa plateasca la banci , deoarece nu mai beneficiaza de huzurul vacantelor de alta data si de beneficiile colosale...Cand vad ca o mizerie de "banca" isi inchide un sediu ma incearca multumirea ca acestei caracatite nesatule noi , i-am mai taiat o tentacula de atractie prin viclenie a oamenilor amarati impinsi de foamete si nevoi pe usa lor... Sunt pensionari ca doamna aceasta care au fost nevoiti sa plateasca curent si gaze sa nu le taie statul...Daca ati da dovada de omenie ati incerca si acele sfaturi care legal se trece pe sub bariera...Va multumesc si va rog lasati mesajele fara a le mai sterge ,chiar daca le considerati aberante.
gi_jane2 multumesc ptr raspuns. totusi banca la care am creditul ipotecar nu este de acord ca sa renunte la credit deorece ei au interes sa imi ia dobanda in anii cat le platesc eu ratele (fiind la zi la acestia). ii poate instanta sa ii oblige ( suma imprumutata de mine fiind mult mai mare ) ptr a ceda ulterior suma datorata la cealalta banca care cere executare ptr creditul neachitat al soacrei mele? ( si partaj pentru copropietar)
Cesionare credit
s.stefan
Buna ziua,
In sensul noii legi ce urmeaza a fi promulgata privind interzicerea cesionarilor de a executa silit datornicii la banci cu mai mult decat dublul ... (vezi toată discuția)