avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... divort la notar copil minor si partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

divort la notar copil minor si partaj

Buna,
Sunt in divort cu sotul, luni mergem la notar sa semnam un divort amiabil. Am atasat la cererea de divort si o conventie pt copii minori . As dori sa stiu, aceasta conventie cand va fi semnata tot in aceasi zi cu cererea de divort?Eu i-mi doresc divortul la notar dar cu semnarea acestei conventii referitoare la minor.In termen de 30 de zile se va face ancheta sociala si apoi suntem din nou chemati la notar pentru a semna divortul.Dupa semnarea divortului pot sa introduc in tribunal partajul?sotul nu este interesat de partaj, sunt eu care trebuie sa cer din tot ce s-a facut in timpul casatoriei. Casa este pe numele lui dar a fost construita in timpul casatoriei, (terenul cumparat inainte de casatorie, ii da drept de proprietate....ma rog asa este trecuta casa), daca eu divortez , el poate vinde casa ? Cum pot impiedica acest ;lucru?ce trebuie facut ca el sa nu poat asa vanda casa?inscriere in CF?care sunt fasi pe care trebuie sa-i fac pentru a introduce partajul?va multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:14, 9 Iulie 2020
~ Conținut șters la cerere ~
Sa aprecieze/verfice daca stabilirea domiciliului minorului la dvs este in interesul superior al copilului.
Poate sa puna orice fel de întrebări astfel încât să își formeze o parere concludentă.
Poate sunteti posesiv, gelos, maniac, bețiv, drogat, paranoic, poate sunteti depresiv, etc etc etc.
Mai ales că situațiile în care minorul rămâne la tata nu sunt foarte frecvente.

Alte discuții în legătură

Divort prin notariat? constantin2408 constantin2408 Exista posibilitatea desfacerii casatoriei de catre un Notar public? Mentionez ca,in aceasta casatorie este vorba si despre un copil minor de 13 ani. Se ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor; suntem in uk ContSters292170 ContSters292170 Buna ziua ma numesc Cristina si locuesc in uk de 3 ani impreuna cu sotul meu roman si bebele meu de 6 luni,am o problema sunt casatorita in romania si vreau sa ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord mitrita_luchian mitrita_luchian Buna ziua, O familie au decis sa divorteze dupa 21 de ani de casatorie. Din casatorie sunt rezultati doi copii unul este major iar celalalt este minor. ... (vezi toată discuția)