avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare hotarare
Discuție deschisă în Executare silită

Executare hotarare

Am pierdut un proces cu o regie autonoma si sunt obligat la cheltuieli de judecata. Doresc sa execut de bunavoie hotararea, nu am mai facut recurs, astfel am mers la regia respectiva sa achit cheltuielile si mi s-a spus de la secretariat ca ei nu au cunostinta despre proces.
Unde platesc cheltuielile de judecata ?
Trebuie sa iau legatura cu avocatul angajat de catre regie ?
Cel mai recent răspuns: adi_09 , utilizator 20:43, 15 Octombrie 2012
n53 a scris:

NIMENI nu vă poate executa silit fără o prealabilă înştiinţare printr-o Notificare cu somaţie.La primirea somaţiei, achitaţi cheltuielile de judecată şi totul e OK !

Imi pare rau dar va inselati!
Obligatiile stabilite prin hotarari judecatoresti se duc la indeplinire de bunavoie ori prin executare silita. In cazul in care se demareaza procedura de executare silita nu este obligatorie notificarea debitorului. Daca vorbim de executare silita mobiliara/imobiliara atunci da, debitorul este somat sa plateasca (dar va suporta cheltuielile de executare efectuate pana la acea data). Daca vorbim insa de poprire, aceasta se instituie fara somatie prealabila si se suporta cheltuielile de executare.
bejsd a scris:

n53 a scris:

NIMENI nu vă poate executa silit fără o prealabilă înştiinţare printr-o Notificare cu somaţie.La primirea somaţiei, achitaţi cheltuielile de judecată şi totul e OK !

Imi pare rau dar va inselati!
Obligatiile stabilite prin hotarari judecatoresti se duc la indeplinire de bunavoie ori prin executare silita. In cazul in care se demareaza procedura de executare silita nu este obligatorie notificarea debitorului. Daca vorbim de executare silita mobiliara/imobiliara atunci da, debitorul este somat sa plateasca (dar va suporta cheltuielile de executare efectuate pana la acea data). Daca vorbim insa de poprire, aceasta se instituie fara somatie prealabila si se suporta cheltuielile de executare.

tocmai de aceea ziceam ca vreau sa execut de bunavoie, sa nu se inceapa executarea si apoi sa mai platesc si procedura executarii
- din postarea lui ”adi_09” nu rezultă decât căderea lui în pretenții . . . ;
- R.A, are încadrat un jurist ori reprezentare printr-un economist, ar fi bine să încercați soluționarea problemei la acel angajat.
o sa iau legatura cu juristul regiei
astepati ca hotarararea sa ramana definitiva si irevocabila prin nerecurare si dupa va adresati unui executor judecatoresc pt a face oferta reala de plata urmata de consemnare....executorul ai va instiinta ca exista suma consemnata pe seama si la dispozitia lor....numai asa sunteti descarcat de plata si evitati cheltuielile cu executarea.....in drept art.586-590 Cpc....o zi buna

Alte discuții în legătură

Poprire pe salar pentru cheltuieli de judecatã Cristian Marian Cristian Marian Două procese pierdute de subsemnatul în instanță. Nu vreau să-i dau părții adverse toată suma o dată, pentru că aceste procese au fost ... (vezi toată discuția)
Executare silita cheltuieli de judecata din sulta Vilb Vilb Impreuna cu fratii mei, suntem trei si cu un frate vitreg am mostenit o garsoniera de la tata, fratele vitreg nu a vrut sa se prezinte amiabil si apoi a ... (vezi toată discuția)
Contestatie executor judecatoresc ralucapopescu ralucapopescu Buna ziua , Vineri am primit pe e-mail si pe SMS , din partea bancii unde am cont , fata de faptul ca mi s-a pus poprire pe conturi din partea unui executor ... (vezi toată discuția)