avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Despre mediere.
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Despre mediere.

Buna ziua! As fi interesata sa fac cursurile de mediere. De doua saptamani studiez acest subiect si incerc sa aflu tot ce se poate. Cursurile sunt destul de scumpe si pe langa asta ar trebui sa le fac intr- un oras la cel putin 300 km de unde locuiesc si as dori sa aflu parerea dumneavostra despre daca merita sau nu sa le fac. Conditiile le indeplinesc, mi- ar face enorma placere sa lucrez in acest domeniu, dar as dori sa stiu tot ce se poate despre acest lucru. De exemplu: cam care sunt onorariile mediatorilor ( asta nu am gasit nicaieri), cum sunt ei platiti. Am studiat legea medierii de cateva ori de la cap la coada, dar asa ceva nu am gasit. Am citit undeva ca sunt si servicii gratuite pe care le ofera ( daca am inteles eu bine) si care sunt. As dori sa mai stiu daca este mai bine sa lucrezi individual ( in cnditiile in care sa imi deschid un birou, un PFA), sau sa colaborez cu un avocat sau un notar public. Si care cursuri ar fi cele mai bune de urmat. Sper sa primesc un raspuns cat mai curand. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gabrieladlu , utilizator 16:27, 16 Octombrie 2012
Dupa intrebarile pe care le puneti as zice ca mai aveti de citit :)
Luati la rand topicurile din cele doua subforumuri destinate medierii, sunt discutii din care puteti sa va faceti o parere pentru ca sunt purtate de specialisti.

Ca exemplu:
www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/for...
si mai sunt; in opinia mea toate merita sa fie citite de cineva care vrea sa afle mai multe despre mediere.

In privinta cursurilor nu puteti primi recomandari pe forum, puteti discuta in schimb prin mesaje private cu cei care vor dori sa va ofere detalii.
Intradevar, dupa ce am postat intrebarea, am gasit pe forum lucruri ce nu le stiam inca si voi continua sa citesc. Poate, totusi primesc si cateva raspunsuri. Stiu ca nu pot primi recomandari pe forum si nici nu speram, la mesaje private ma gandeam si eu. Va multumesc!
Bun!!! Sa va spun ce am intes eu din ce am citit pe forum ( aprox. 80%): medierea este o meserie de viitor, dar nu in Romania. Ca in toate domeniile, importante sunt ( inainte de toate) taxele: de scolarizare, pt. CM, pe venit, etc, etc. Legea are lacune si are posibilitatea de a fi interpretata "pe romneste". Te specializezi intr- o meserie doar sa castige altii de pe urma ta, daca nu esti "RECHIN" si nu ai "pe cineva acolo sus"- vorba romanului..., nu faci cariera. Astept noile reglementari in ceea ce priveste aceasta lege ( sper ca vor fi, daca tot a devenit medierea obligatorie), ca altfel faci totul pro- bono. Si parerea mea despre cei ce ar trebui sa fie calificati ca mediatori ar trebui sa fie cei ce au studii juridice. Un inginer constructor ( respectele mele pentru aceasta meserie- este un simplu exemplu), nu cred ca ar fi calificat doar pt. ca are studii superioare, 3 ani experienta si cursuri de mediator absolvite. Daca avea vocatie in acest domeniu, cum zicea cineva pe forum, facea studii juridice. In fond si la urma urmei, medierea are legatura cu domeniul juridic si nu cu cel al constructiilor sau mai stiu eu care, nu? Mediezi tocmai pt. a nu ajunge in instanta si nu pt. a hotara daca sa construiesti o cladire nu stiu unde sau nu stiu cum, nu? Multumesc!
Va stau la dispozitie, pentru orice fel de detalii privind formarea ca si mediator, cat si pentru informatii referitoare la profesia de mediator.
In alta ordine de idei, cei mai buni mediatori sunt cei cu studii de psihologie si nu cu cele juridice (studiu canadian din anul 2010).
Sa stiti ca am vrut sa zic si eu ca cei cu studii juridice si cei cu psihologie, dar am totusi cateva motive sa cred ca si in cazul lor sunt avantaje si dezavantaje ( nu le enumar acum). Una din intrebarile ce doream sa le pun era daca sunt mediatori ce doresc sa deschida birouri si in alte locatii, sa isi formeze personalul ( sa le achite cursurile), in baza unui contract de colaborare, in care sa fie stipulat faptul ca va lucra o anumita perioada pentru acel birou. Dar am renuntat dupa ce am citit despre mediere peste acest forum si am ajuns la concluzia de mai sus. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trei intrebari despre mediere CYBORG CYBORG 1.informarea despre mediere e gratuita,dar medierea?Puteti sa-mi spuneti concret cam cat costa?Puteti da un exemplu,doua? 2. Daca procesele \\"clasice\\" se ... (vezi toată discuția)
"investitie" in profesia de mediator Melidna12 Melidna12 Buna ziua! Sunt consilier juridic, deocamdata stagiar, am terminat facultatea acum un an. As vrea sa fac mai multe in domeniu juridic dar cam greu. Am citit ... (vezi toată discuția)
Mediere - vreau sa devin mediator virgilpetre virgilpetre Buna ziua, Sunt absolvent de Stiinte juridice. Nu profesez in domeniu. Ma intereseaza cum as putea sa devin mediator, am auzit ca ar fi obligatoriu de la anul. ... (vezi toată discuția)