avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale deranj cu zgomot
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

deranj cu zgomot

Buna seara,

Conf legii 50/29 iulie 1991 este necesar acordul vecinilor pentru ca Primaria sa autorizeze constructia unui atelier de tamplarie.

La ce distanta de locuinta vecinului trebuie sa fie acea constructie sa primeasca autorizatie de la Primarie?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Nicolaie Ciobotaru , Consultant resurse umane 05:45, 13 Octombrie 2012


grio_p a scris:

La ce distanta de locuinta vecinului trebuie sa fie acea constructie sa primeasca autorizatie de la Primarie?


Distanta dintre sursa de zgomot (activitatile productive de tamplarie) si zona de perceptie umana (locuinta vecinului) trebuie sa fie suficient de mare ca sa nu depaseasca numarul de decibeli legal admis.

Pe langa elementul legal indeplinit, este totusi, suplimentar, o problema de sensibilitate auditiva si/sau de stabilitate a sistemului nervos care difera de la persoana la persoana si chiar daca nivelul de zgomot se afla sub limita legala admisa, sa deranjati vecinii si sa nu mai aveti pace cu ei.

In mod firesc activitatile productive nu se desfasoara in zone de locuit, ci in zone special arondate.

In Timisoara conform unui program care e in desfasurare de foate multi ani, toate intreprinderile productive se scot in afara orasului, in zone industriale arondate in acest scop. Nu prea e normal ca omul sa vina in locuita sa si sa fie afectat de zgomote, noxe, praf sau alte deseuri ale activitatilor productive, cand casa lui e firesc sa fie un loc de refacere psihica si biologica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare autorizatie de functionare. Marian V Marian V Buna ziua. Un vecin si-a facut un depozit de lemne la aprox 15m de casa mea si taie cu drujba si sparge lemne in aer liber, desi in Ord.M.S Nr 114/2014, cap ... (vezi toată discuția)