avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... INDEMNIZATIE PENTRU AL DOILEA COPIL
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

INDEMNIZATIE PENTRU AL DOILEA COPIL

buna seara,
situatia in care ma aflu este urmatoarea:sotul este in concediu crestere copil pe perioada de 2 ani si primeste suma maxima de 1200 lei(pentru primil copil in varsta de1 an si 5 luni),iar eu urmeaza sa nasc in decembrie(deci in interiorul perioadei de 2 ani)al doilea copil.nelamuririle mele sunt:
1.care este cuantumul indemnizatiei pentru cel de-al doilea copil in cazul in care optam tot pentru varianta de 2 ani si tot sotul va beneficia de concediu ?
2.exista un "stimulent"in suma de 600 de lei care se acorda pe perioada suprapunerii celor doua concedii?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: maryag , utilizator 22:11, 12 Octombrie 2012
indemnizatia va fi aceeasi ca pt primul copil ,iar pe perioada suprapunerii vei primi 600 de lei pana va face primul copil 2 ani apoi vei primi indemnizatia pt al 2 lea copil la fel ca pt primul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aceeasi indemnizatie ccc sau 75% din venituri? Ayana1 Ayana1 Buna ziua. Sunt total nedumerita. Aflasem ca daca al doilea copil se naste inainte de expirarea concediului pentru primul se primeste aceeasi indemnizatie ca ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie si cei 600 lei pentru suprapunere ccc mihaelarizea2005 mihaelarizea2005 BUNA ZIUA! Eu ma aflu in CCC pentru al doilea copil nascut pe 17 iunie 2011, iar primul copil l-am nascut pe 8 februarie 2010, de aici rezulta o suprapunere ... (vezi toată discuția)
Ccc gemeni Malex_ Malex_ Buna ziua! Am o nelamurire la care sper sa ma luminati dvs: Fiica mea sta sa nasca gemeni,este in CCC pt fiul ei de 1 an si 8 luni; -poate lua CCC ea pt unul ... (vezi toată discuția)